Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kondor77 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný solidní filmový počin, který se mě líbil a produkovali ho čistě naši západní sousedé, byla Přehlídka nádorů a bohužel na tom nic nezměnil ani tento seriál. Táhne se jako šňůra na prádlo a narozdíl od knihy, která alespoň občas nabídla zajímavé vyprávění z perspektivy Hannah, nenabízí kromě ukrutné nudy vůbec Nic. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Milé dítě je psychologický thriller od německých tvůrců, podle německého knižního bestselleru a Němci opět dokázali, že točit tyhle psycho příběhy prostě umí a fakt jim to jde.  Psychopat žijící s dětmi v domě bez oken a dveří, s pevnými pravidly, které nesmí nikdy porušit a do toho jejich matka Lena, která se po několika měsících ale mění, když její předchůdkyně zemře.  Hana a Jonatán jsou děti, které nikdy nezažili nic jiného a tak si samozřejmě myslí, že tatínek dělá všechno správně a všechno co řekne je svaté. Když Lena uteče a skončí v nemocnici, dostáváme se hlouběji do příběhu, kde pátráme po Leně, která zmizela už před 13 lety a jež je biologickou matkou Hany. Je to drsné, mrazivé a neotřelé a rozsah jedné minisérie tomu absolutně sedí. Dlouho mě žádný psychologický thriller nebavil tak moc, jako tohle. Vcelku zapadlá lahůdka ve vodách Netflixu.  Moje hodnocení: 10/10 ()

Reklama

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začne naprosto skvěle, první díl jsem chvílemi nemohl dýchat. Pak jde napětí i logika stranou, seriál se dost vleče a já si říkal, že už to za těch pár epizod tímhle tempem nemůžou tvůrci stihnout. Poslední dva díly se ale vzchopily a tak to nakonec dopadlo dobře. SPOILER: Nejzajímavější pro mě byl vliv otce na Hannah, který švihnutím biče po jeho smrti zmizel. KONEC SPOILERU Škoda, že se seriálu nedostalo větší popularity, je to takový hidden gem Netflixovského katalogu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne mám dojem, že prvá polovica, respektíve štyri epizódy, ponúkajú presne to, čo divák od podobného krimi očakáva a vyhýba sa akejkoľvek nezaujímavej dejovej výplne. Dojazd seriálu však nedokázal, opäť opakujem že v mojich očiach, dostáť svojho potenciálu a na povrch sa tým pádom dostáva viacero otázok ohľadom elementárnej logiky. Policajt prenasledujúci hlavného podozrivého o tom neoboznámi kolegov, ten správny kľúč k vyriešeniu prípadu je celý čas po ruke, ale nikoho to príliš nezaujíma, dom starých rodičov nie je aspoň minimálne pod dohľadom polície, no a samozrejme utečenci z miesta činu by zrejme zostali v rukách odborníkov dlhšie ako v seriáli. Nehovoriac o tom, že hlavná ženská postava bola tak jednoducho zmanipulovateľná v tak relatívne krátkom čase. No a nakoniec sa toho tak nabalilo, že aj výsledné hodnotenie je nižšie, i keď celkový pocit je pozitívny. 70% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Německa. Psychologický thriller nám ukazuje trochu jiný děj, než jsem čekal. Ano bylo jasné o co půjde už z traileru, ale příběh a zpracování bylo trochu jiné. Zmanipulované děti to dobře zahráli. Neustále hlasové příkazy (dabing) psychopata v celé sérii byly zajímavé a nepříjemné. Je to napínavé až do posledního dílu, zvraty tam jsou taky. Opět se ukázalo, že 6 dílů je dobrá volba a rychle to uteklo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama