Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů co jsem za dlouhou dobu viděl. Nevím jak je to možný, že to má tak dobré ohlasy. Fakt ať hledám jak chci, tak nemůžu najít jediný klad. Podstatě jen směsice nejvíc klišé hlášek, scén, linek a charakterových oblouků co mě napadnou a ještě k tomu opravdu špatně provedené. Prvoplánové, jednoúčelové a z humoru jsem fakt měl během filmu úzkosti a to nepřeháním. Plošší charaktery už člověk snad ani vymyslet nemůže a všechno víte už 2 hodiny dopředu. Animace a vizuál připomíná youtube pohádky pro děti ve stylu binga jen s více detaily. Ze všeho jde cítit prvoplánový účel na rozesmání dětí. Netflix sice píše 10+, ale pokud má vaše dítě přes 10 let, tak bych váhal jestli mu to pustit. Ideální věk tak 6-10 max. 15% za pár scén, které se aspoň trochu blížili průměru. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Annapurna Pictures | Veľmi uspokojujúci animák, ktorý vám nedá dýchať. Je to hyperaktívne, ale tak akurát, aby z toho divák nedostal infarkty každé 2 minúty, ale naplno si užil kreativitu tvorcov, ktorá je tu a baví dostatočne. Hlavne dejová linka okolo hlavnej hrdinky mi prišla veľmi sviežo emocionálna a zmysel dávajúca, čo ma veľmi milo prekvapilo. Nimona je môj soul-mate a okamžite chcem dvojku. Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Každý hrdý homofób musí vzdorovať propagande a preto mi je poctou opäť udeliť netflixovskej zvrátenosti odpadík. Autor predlohy Stevenson sa sám označuje za "transmaskulínneho a nebinárneho", ale že mu nevadí, ak ho niekto osloví zámenom on. Och, koľká to ústretovosť od psychickej poruchy! Je jasné, že takýto úchyl potom môže nakresliť len postavy, do ktorých vloží svoju deviáciu. A rýchlo to posunie deťom, aby svoju pomýlenosť legitimizoval a potom slušní rodičia, ani nevediac na aký film to s dieťaťom vlastne išli (veď recenzie sú špičkové), musia vysvetľovať svojím ratolestiam, čo to tam za buzerantov vlastne bolo. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Nimona je fantastický animák. Animák je hotovou pastvou pro oči, plná skvělých vtipných, emočních a akčních momentů a hlavně naprosto nádhernou barvičkovou stylizací, která si něco málo bere ze spider-verse, druhého kocoura v botách či Arcane. Postavy jsou sympatické a okamžitě jsem si k nim našel cestu. Nejvíce mě však bavilo objevování antagonisty celého tohoto filmu. Taky se mi hodně líbilo prozkoumávání samotné hlsvní postavy Nimony a jejího parťáka Balistera kde si prostě oba rozumí, a čím si vším prošli. A konec... Ten mě naprosto dostal po emoční strance. Naprosto skvělé a doporučuji všem. 9 velryb z 10. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Hezké čtyřhvězdí až do brutálně doslovného finále na úkor integrity postav a dobře odvyprávěného příběhu. Obecenstvo asi podle tvůrců nepochopí, že xenofobie je špatná, pokud ze záporačky nebude vraždící fanatik a na konci příběhu Nimonu nebude celé království nelogicky adorovat. Když mi městem řádí Godzilla, určitě si totiž řeknu, že je to vlastně milé stvoření, a začnu jí kreslit fanarty, protože ji obejme vyhnanec z plakátů, který mi prý zabil královnu. Taky by se to nádherně obešlo bez zbytečného rozporu dvou hlavních postav ke konci filmu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)
  • Film malo točiť štúdio Blue Sky pre Disney, avšak vedenie spoločnosti výrobu pozastavilo kvôli LGBT témam vo filme. Projekt zachránil Netflix. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama