Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podle nudné knihy ještě nudnější film. Nezachrání to ani mladičká Drew, jejíž postava mi byla krajně nepříjemná. Myslím, že zrovna tomuhle příběhu by prospělo, kdyby se filmaři tak úzce nedrželi kingovy literární předlohy a něco v příběhu upravili, změnili nebo přidali (hlavně teda zdramatizovali a zakčněli). Kniha se díky Kingovu umění rozvinout několik okrajových příběhů dá v pohodě přečíst (i přesto pak ale upadne v zapomění), ale toto filmové zpracování akorát tak odhalilo její plytkou zápletku a nudné a banální vyprávění příběhu. Na filmu za něco stojí až tak posledních 15 minut a to ještě jen díky pyrotechnickým efektům. Ohnivé oči tak zcela z přehledem řadím k nejzbytečnějším filmům podle Kinga. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovku jsem kdysi viděl v rámci shánění jeho adaptací a jediné co jsem si pamatoval bylo finále. A to ohnivé peklo, které ve finále titulní "Firestarter" hrdinka rozpoutá je skutečně působivé a skoro mě přimělo zvednou průměrné hodnocení. Ale jen skoro. Jakkoliv je námět o pyrokinezi skvělý a příběh zajímavý, Lester to celé točí tak nějak nezáživně. Navíc ani béčkař David Keith v roli otce ani Drew Barrymore v titulní roli mě herecky nijak neuchvátili. O mnoho lepší je dvojice záporáků Martin Sheen a především psychopatický George C. Scott. Navíc s vyznění filmu mám problém, protože holčička, která silou vůle zakládá požáry a vraždí lidi po desítkách být opravdu v nějakém ústavu a ne na svobodě. Nicméně celkově je to samozřejmě dobrý film, jen s jinými tvůrci by mohl být mnohem lepší. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kingova díla zvlášť ty nadpřirozená nejsou moje parketa, ale vidět tohle v době vzniku dal bych plný počet. Drew Barrymore projevila své skvělé dětské herecké schopnosti už v E.T. mimozemšťanovi, kde jsem ji viděl poprvé a Žhářka mě kvůli pozměněnemu názvu po přečtení knihy ve slovenštině hned v době vydání unikla. Stále jsem si říkal že by to měli zfilmovat a film jsem viděl až dnes po shlédnutí zprasené verze z roku 2022. Nechápu jak v dnešní době mohou natočit horší film. Kdybych nečetl knihu tak bych obě verze neviděl a pokud jo i u této bych dal velmi nízké hodnocení pro svou nadpřirozenost. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Firestarter - v překladu Žhářka 1: Rodiče se zúčasnili pokusu jedné Společnosti,která jim aplikovala séra po kterých získají telepatické schopnosti.Narodila se jim holčička jménem Charlie , který je osm let a umí myšlenkami zapalovat předměty.Maminku daná Společnost zabije a otec musí s dcerou před Společností utéct.Nakonec Charlii dostanou,ale ta svou myšlenkou zapálí celou Společnost.Její otec je smrtelně zraněn a umírá.Charlie je jediná ,která přežije. Na VHS to vyšlo jako Ohnivé oči. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Horor bez atmosféry a strachu je ako údené bez chrenu a kvasáku. Tragické výkony všetkých zúčastnených tomu tiež nenapomáhajú (vrátane G. S. Scotta). Akoby bol pri nakrúcaní braný prehnaný ohľad na Drew, aby sa náhodou pri niečom nevystrašila. Spolu s dekoráciami tu zhoreli bohužiaľ aj emócie. Toto mal natočiť Cronenberg. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama