Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Carrie v light verzi. Vlastní děj spočívá v tom, že taťka s dcerkou utíkají před ultrasupertajnou společností, která je vyšlechtila. Občas někoho spálí, sem tam si zamanipulují s mozkem, ale většinu děje pořád utíkají. V patách mají čističe v podání hlavní hvězdy filmu George C. Scotta, kterého řídí i neřídí Martin Sheen. Žádná hitparáda, ale koukat se na to dalo. 55% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kingova díla zvlášť ty nadpřirozená nejsou moje parketa, ale vidět tohle v době vzniku dal bych plný počet. Drew Barrymore projevila své skvělé dětské herecké schopnosti už v E.T. mimozemšťanovi, kde jsem ji viděl poprvé a Žhářka mě kvůli pozměněnemu názvu po přečtení knihy ve slovenštině hned v době vydání unikla. Stále jsem si říkal že by to měli zfilmovat a film jsem viděl až dnes po shlédnutí zprasené verze z roku 2022. Nechápu jak v dnešní době mohou natočit horší film. Kdybych nečetl knihu tak bych obě verze neviděl a pokud jo i u této bych dal velmi nízké hodnocení pro svou nadpřirozenost. ()

Reklama

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Vidieť sfilmovanú knižku, ktorú ste práve dočítali, je pôsobivé snáď vždy. To čo mal človek len v hlave a na stránkach papiera je zrazu konkrétne, akoby hmatateľné. Malá Drew je v celku chutná, podobne ako v E.T. Prvá polovica filmu je lepšia. Viac naháňačky, viac baví. NIE: Nedobre pretavené do filmu. Predloha stavala na vzťahu lásky (či už otec dcéra, alebo to so strýkom Johnom) a to ostatné sa kedmoducho prihodilo. Naopak adaptácia stavia najmä na zobrazovaní paranormálnych javov a nejaké vzťahy sú len pomimo. A potom veľa drobností. Uvážte len, ako by vyzerala Charlie, keby sa pritom chladne usmievala a nie sústredila... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Kniha ktorú som včera dočítal bola skvelá, tie skvelo vykreslené postavy tomu dodávali skvelé čaro, no tu som žiaľ narazil na použité vrecúško od čaju, nechápem ako mohli tak skvelú predlohu takto pokaziť, do tých 2 hodín sa dalo natlačiť aj viacej z tej knihy, nech nevravia že nie, akurát roztomilá Drew Barrymore ma potešila ... ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Lester je starý pyroman a nebojí sa vyhodiť do povetria kdečo, trebárs aj vládnych agentov. Lenže zatiaľ sa o popáleniny nestará Arnie, ale sotva deväťročná Drew Barrymore. Sekunduje jej pri tom o čosi menej nadaný dvojník Kurta Russella, ktorý robí kúzla ako zo škatuľky a pritom mu stále kvapká z nosa. A ešte z druhej strany barikády ich stopujú elegán Sheen st. a manipulátor George C. Scott, čoby upratovač John. Beriem to síce odľahčene, ale zostava bola schopná a mohla z toho byť ďalšia napínavá Scannarovka, preto je škoda, že si film, možno až na začiatok, ide stále na pol plynu. Spomínaný úvod ešte v sebe skrýval aké také tajomno a nechýbal v nej drajv. Ten sa ale s ďalšími flashbackami a nakoniec zakotvením pod jednou strechou možno až moc spomalí a vo finále už nedokáže natoľko nakopnúť, aby som ho nevidel iba ako jednohubku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama