Reklama

Reklama

Zrada a pomsta

  • Čína Tian guo en chou (více)

Vůbec první kung-fu film, který byl uveden v českých kinech v říjnu 1987. Odehrává se v Číně v sedmdesátých letech devatenáctého století, krátce po zániku „Nebeské říše velké rovnosti“. Hlavním hrdinou je potomek Opičího krále Jü-lung, odhodlaný pomstít smrt svého otce a znovu pozdvihnout prapor povstání. Léty usilovného tréninku však získá něco, co jeho protivníci postrádají – morální sílu, která v rozhodujících chvílích znásobí jeho fyzickou zdatnost a houževnatost. (NFA)

(více)

Recenze (55)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nezabudnuteľných čínskych bojových filmov môjho detstva. Kedysi to dávala STV s titulkami. Mne to ale nevadilo, pretože z tých celkom vydarených scén a zvukov pri fyzickom bojovom kontakte (o skvelom načasovaní zvuku ani nehovoriac) som spadol na zadok. Podstatu príbehu dokonale vyzdvihuje názov – nie je čo dodať. Film, ktorý ani dnešným okom nevypadá zle a je fakt pozerateľný. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tahle bomba ( která je dneska za střízliva koukatelná jen jako hodně velká kuriozita ) bylo pro mne jako předškolního fandy akčních filmů a nadšence pro bojové sporty ten nejúžasnější film. Kung-fu jízda paar excelence a hlavně to salto o strom byl můj sen. Typ filmu, kterým čistě filmový diváci nedají víc než tři hvězdy, ale my ostatní, kteří kvůli takovým filmům naběhli do nejbližší tělocvičny karate a začali sportovat, oceníme tohle dílo jako inspiraci a dnes hodně sentimentální vzpomínku. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi, v osmdesátém šestém, na pionýrském táboře. Tenkrát to bylo něco naprosto nového a jako dítě jsem z toho měl oči navrch hlavy. Po23 letech jsem to našel tady na ČSFD a podle vzpomínek jsem tomu dal 3 hvězdičky. No a pak jsem to viděl znovu - včera. Příběh je slaboučký a předvídatelný, v podstatě je všechno řečeno už v názvu filmu. Herecké výkony nejdou hodnotit, asijské herectví je prostě úplně jiné než euroamerické. Jde tu především o kung-fu, které tu je ovšem v míře větší než obrovské, a provedené k úplné dokonalosti. Celkově je ten fil MNOHEM lepší než novodobé čínské historické velkofilmy (jako třeba matrixovský Klan létajících dýk) a hodnocení jsem neopravil - i po skoro čtvrt století stále 3 hvězdičky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě Zradu a pomstu nehodnotím jako dospělý, ale jako kluk ze základky, který tuhle euforickou záležitost viděl kdysi dávno v letním kině na venkově u babi a dědy a byl to pro něj jeden z vrcholů jeho dvouměsíčních prázdnin. U všech bohů, jak já jsem tenhle film kdysi žral! Možná ta nejlepší věc, která k nám za komoušů ze spřátelené Kitáje dorazila. Po dlouhých letech, po zhlédnutí jakéhosi extrémně mizerného VHSRipu, cítím sice trochu rozčarování, ale některé scény ve mně stále vyvolávají příjemné mrazení. I přes svůj věk nadprůměrně pohledný a povedený kung-fu film se zevrubnou přehlídkou několika "zvířecích" stylů. Hlavně figury (myslím bojový figury) přítomných ženských mě dodnes berou, mám pro kung-fu baby slabost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zřejmě můj první historický kung-fu film (určitě první, na kterém jsem byl v kině) a pořád (i po těch nějakých 18-20-ti letech) jeden z těch nejlepších. Když jsem teď do toho po těch mnoha letech šel, trochu jsem se obával, jestli mé dospění a stáří filmu neudělají své. Neudělaly, i po těch letech to má pořád koule. Skvělá výprava, parádní lokace, zajímavé postavy a hlavně - skvěle natočené souboje. A taky si dodnes pamatuju, že strýček se čínsky řekne šušu!!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Akční režii měli na starost Li Kai-Ming a Lu Yong-Bin. (Epistemolog)

Reklama

Reklama