Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Jak mi to přišlo super když jsem byl malej a těšil jsem se na každej díl, teď mi to přijde nudný, nevtipný a vadí mi absence hudby jako podkresu. Jediný, co mi vadilo tehdy i dnes, je odporně votravná stará Smolíková. Tu pizdu bych zavraždil po deseti minutách v její přítomnosti :-)) Takže finálně dvě hvězdy, ale spíš jen z nostalgie. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kromě své manželky se nebojím ničeho na světě." V tom se s Pepou Smolíkem shodneme, ale ani jeden to nesmíme říkat. To ovšem neznamená, že bych si to se Smolíkovými kdysi neužíval, ale když vidím originální název Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai, tak mi čeština začíná připadat hrozně nudná. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Kultovka 80-tych rokov, ktorá šla v nedeľňajšom predpoludní. Ani si neviete predstaviť, aký som bol v zime naštavný, keď otec zahlásil : "Rodina, ideme na lyže !" OK, lenže ja osm nemohol vidieť mojich obľúbených Miazgovcov. Nezabudnuteľný dabing Magdy Pavelekovej a jej nesmrteľná hláška :"Prečo som si radšej nezobrala Pištu Hufnágela?!?" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Tvůrcům českého dabingu se zdálo původní jméno Týniny kočky Mafie příliš hanlivé, proto ji přejmenovali na Žofii – ve třetí sérii (od r. 1978) však jméno Mafie muselo být ponecháno, jelikož tvoří součást vtipného nedorozumnění, kdy Smolíkovi volají na svou kočku („Mafie“) a nakonec se stanou obětmi únosu skutečné (gangsterské) mafie. V epizodě Kapitán se skleněným okem (1969) pak padne zmínka, že Žofie zemřela a místo ní má Týna právě Mafii. (fiLLthe3DD)
  • Tento díl, který vybočuje svým tématem cestování na jinou planetu od tématu této série, zaznamenal v Maďarsku takovou odezvu, že tvůrci věnovali cestování do jiných světů celou další sérii, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (od r. 1972). (sator)

Reklama

Reklama