Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

sheen 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem věděl jen, že se skupinka lidí rozhodne pustit se do nějakého dobrodružství a něco se má jako obvykle pokazit:) No ale to jsem nečekal, vypadalo to na další vyvraždovačku s krásnou blondýnou (alespoň se bylo na co dívat), čekal jsem, že pude pod nůž, jako první, jako správná blondýna:D (i když s nožem si pak pěkně pohrála). Ale ne dosti vtípků, film má docela silný náboj, je napínavý, drží diváka v ději od doby co "hrdinové" vstoupí do těch ruin. A nepustí až do konce. Pár scének tam není pro slabé povahy. Nečekal jsem, že to dopadne tak jak to dopadlo ale docela mě to potěsilo. Film na páteční oddychový večer jako vyšitý. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Réva měla podle mě dostat vězší šanci. Řekl bych,že je pasivní a film si více soustřeďuje na charekter postav,tak já tam tu révu beru jako doplněk. Film se sice nedrží knihy,za to horor za denního světla je těžké natočit,ale tady se to povedlo. Jinak zklamal mě odbitý konec a nějaké pořádné vysvětlení tady není,ale nevadí,nechává to nějakou záhadnou atmosféru. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, vraždící příroda ( zde rostliny) vs. člověk je oblíbené téma horrorů. Zde navíc s jakýmsi mystickým podtextem. Byť očekávat od tohohle typu filmů nějakou bombu je vcelku nereálné, zřejmě vlivem nadhodnocených recenzí se dostavilo spíše zklamání. Kamera pěkná, gore efekty působivé ( nebo bylo řezání nohy skutečné?) rostliny....právě, jaksi nedotažené. Některé scény vyvolávaly nepříjemné pocity, ale současně jakoby tomu chyběla šťáva. Pořád jsem si říkal, je to dobré, je to dobré, ale něco tomu chybí. Něco, co by mne nutilo podívat se na film znovu, a to je škoda. Tenhle druh filmu mám totiž rád.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • S filmem byl spojován i Ben Stiller, protože je přítel scenáristy Scotta B. Smithe. (Cheeker)
  • Režisér Carter Smith si koupil knihu Scotta B. Smithe a četl ji v době, kdy dostal nabídku na režírování filmu. (Cheeker)
  • Filmové práva boli zakúpené ešte pred vydaním románu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama