Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pro začátek malá zajímavost: Jonathan Tucker (ten s pekáčem na břiše) zde hraje v podstatě úplně stejnou postavu jako v předčasně ukončeném seriálu Black Donellys - tj. vůdcovský typ, který ve vyhrocených situací zachová chladnou hlavu, vymýšlí plány, dobře mu to kecá a zároveň je to velký romantik. Což je mimochodem v podstatě stejný typ postavy jako třeba Michael Scoefield v Prison Breaku. Ale teď k samotnému filmu - Jedná se o pohodový horor, který sice není kdovíjak strašidelný a dokonce ani nápaditý, ale na takový typ hororu má velmi dobře fungující scénář. Takže postavy se chovají relativně rozumně (samozřejmě nějaká ta panika taky přijde) a v těch 90 minutách se na tom malém prostoru pořád něco zajímavýho děje. Trochu hloupé je, jak kompletně celá parta vypadá jako složená z modelek a super-modelů, ale to člověk skousne, zvlášť když tihle potenciální předvaděči spodního prádla hrají dobře (mnohem lépe než kupříkladu hromada českých "seriálových herců"). Celkově je pak tenhle film taková sympatická jednohubka. (7/10) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

A že sa z plazivej a spievajúcej marišky nedá uvariť silný čaj. Dá. Aj keď úvodné skratky a pózy naladia diváka na apatickú vlnu (tak potrebnú strávenie amerických " teen hororov" kde je banda natupírovaných modeliek a športovcov vo flip-flopoch postupne zmizikováná z plátna), tak vysvetlenie nielen že nie je na cezdržku ale dáva aj zmysel. Hore na kopčeku je to celkom slušný teror. Trošku dopilovať úvod a záver a nemám výhrad. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak bych nevěřil, že ještě dneska může někdo natočit horor o zabijáckých kytkách a myslet to vážně. Ale stalo se a dokonce to není žádný průser. První polovinu jsem tak nějak nevěděl, co od toho očekávat, ale nakonec... Zasloužená slabší čtyřka. Four Americans on a vacation DON'T just disappear! (screeny) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Atmosféra 6/10 Prostředí 8/10/// +houstnoucí atmosféra, pocit děsu a bezradnosti -zdálo se mi to krátké, mohlo tu být více postav/// Něco podobného už jsme tu viděli. Atmosférou mi to hodně připomnělo film Cabin Fever. Námět je sice odlišný, ale i tak hodně zajímavý. Možná by neškodilo pokračování. Zde navíc konečně dostala více prostoru Jena Malone, který by si zasloužila i hlavní roli v nějakém áčkovém projektu. I jako horor je to slušný počin, jen škoda celkem vlažného rozjezdu a velké předvídatelnosti./// Celkem 68%/// ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pro režiséra Cartera Smithe jsou Ruiny prvním celovečerním filmem. (Rodriguez)
  • Všechny venkovní scény byly točeny s přírodním světlem. (Cheeker)
  • Štýl pyramídy sa nepodobá štýlu skutočných mayských pyramíd. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama