Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférický horor v netradičných lokáciách a pokiaľ očakávate, že pôjde o walk movie cez les, alebo naháňačku s monštrami v podzemí pyramídy, tak ste na omyle. Film zhadzuje občasné nelogické, až debilné chovanie postáv (napríklad nerozumiem, prečo nechali pacienta stále na tom istom mieste, ako to asi skončí...) a čisto subjektívne nevhodný casting hlavnej mužskej postavy. Jonathan Tucker mi od začiatku do konca liezol na nervy a bohužiaľ prvá obeť nie je on. Rozprávajúce rastliny taktiež patria k niekoľkým wtf momentom vcelku vydareného dielka. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, i když se přiznám, že mám v hororovém žánru raději hmatatelnější látky a nejsem typ, co z jedněch uřezaných končetin skáče radostí, tentokrát jsem se příjemně tetelil. Dávám přednost hutné atmosféře (té se mi dostalo vrchovatě), NEsamoúčelnému násilí a když už žánrová klišé, tak alespoň řádně zakamuflovaná. Ruiny se nestydí za to, čím jsou. Béčkovým thrillerem, u kterého budete místy přivírat oči, bát se poskrovnu a brzy na to celé zapomenete. Navíc relativně často překvapí (což debutující režisér korunuje několika dobrými nápady ve vývoji děje) a slušně odsýpají. No, takže.. je jenom dobře, že čtveřici mladých přátel na dovolené popíjení koktejlů nebude bavit věčně, proto se rozhodne k malému dobrodružství v podobě mayského pahorku kdesi v lesích, který nyní slouží jako archeologické naleziště zahalené tajemstvím. Naštěstí nezůstaneme jen u propocených triček dvojice slečen, ale netradiční námět nás s nutnou pomocí ozbrojených a nesmlouvavých „domorodců“ vystřelí nahoru na pahorek naleziště. Tam mj. vegetuje slušné množství popínavých rostlin (Adéla ještě nevečeřela po americku) a můžeme tak směle zatleskat úspěšnému pokusu o nastupující špinavost a brutalitu. Nervozita přibývá, obviňování se hromadí, klišé kupí - a neokoukaní herci odvádí překvapivý nadstandard. Přiznejme si ale, že se divák musí HODNĚ povznést nad faktem, že zabijáky jsou logicky uvažující rostlinky (které navíc kapánek fušují do mobilů). Takový sympatický, krvavý průměr.. jen tak dál!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja mám z filmu veľmi dobrý dojem. Rozbiehal sa síce pomalšie, ale čoskoro dej začal naberať spád. Páčilo sa mi, že všetky postavy boli rozdielne a ich charakter pekne vykreslený. Oceňujem aj kameru a peknú prírodu. Neboli tu síce žiadny bubáci, ale vo filme aj tak panovala tá správna hororová atmosféra a napätie. Film som si vyslovene užil. Len škoda, že tá rastlina nebola bližšie vysvetlená, napr. hlavní hrdinovia mohli po ceste stretnúť nejakého starého indiána, ktorý by ich varoval a rozpovedal čo - to o nebezpečenstve. Alebo mohli v tej starej pyramíde nájsť nejakú knihu o tej rastline. Veľmi solídne 4 hviezdy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Amy (Jena Malone) stratí okuliare pri pokuse o útek pred rastlinou. Keď ju Stacy (Laura Ramsey) vytiahnu z ruín, nemá okuliare. O dve scény neskôr má zrazu opäť okuliare. Po zvyšok filmu opäť zmiznú. (Pat.Ko)
  • Všetky vonkajšie scény boli natočené pomocou prirodzeného svetla. (Pat.Ko)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)

Reklama

Reklama