Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilerovat, a proto řeknu jen, že horor s tak zajímavým zabijákem jsem dlouho neviděl. Efekty jsou výborné a herecké obsazení je vcelku pěkné. Děj se odehrává na zajímavém místě a nechybí slušná dávka krve a usekaných končetin. Mně osobně se tenhle film líbil, řekl bych že je dosti podceňován, nebo spíš podhodnocen. Jde o skvělou hororovou zábavu v pěkném prostředí pradávné májské pyramidy. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem věděl jen, že se skupinka lidí rozhodne pustit se do nějakého dobrodružství a něco se má jako obvykle pokazit:) No ale to jsem nečekal, vypadalo to na další vyvraždovačku s krásnou blondýnou (alespoň se bylo na co dívat), čekal jsem, že pude pod nůž, jako první, jako správná blondýna:D (i když s nožem si pak pěkně pohrála). Ale ne dosti vtípků, film má docela silný náboj, je napínavý, drží diváka v ději od doby co "hrdinové" vstoupí do těch ruin. A nepustí až do konce. Pár scének tam není pro slabé povahy. Nečekal jsem, že to dopadne tak jak to dopadlo ale docela mě to potěsilo. Film na páteční oddychový večer jako vyšitý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, vraždící příroda ( zde rostliny) vs. člověk je oblíbené téma horrorů. Zde navíc s jakýmsi mystickým podtextem. Byť očekávat od tohohle typu filmů nějakou bombu je vcelku nereálné, zřejmě vlivem nadhodnocených recenzí se dostavilo spíše zklamání. Kamera pěkná, gore efekty působivé ( nebo bylo řezání nohy skutečné?) rostliny....právě, jaksi nedotažené. Některé scény vyvolávaly nepříjemné pocity, ale současně jakoby tomu chyběla šťáva. Pořád jsem si říkal, je to dobré, je to dobré, ale něco tomu chybí. Něco, co by mne nutilo podívat se na film znovu, a to je škoda. Tenhle druh filmu mám totiž rád.... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta středoškolských hlupáků je v Mexiku. Někoho hledají a to je dovede k ruinám jednoho chrámu z dob Mayů. Vystoupají na vrchol a okamžitě přiběhnou domorodci. Ti cestovatelům dají rychle najevo, že jsou na konečné a kdyby snad chtěl někdo odejít, tak je zabijí. Teenageři na cestách se tedy rozhodnou zakempit na místě s pěkným výhledem a chvíli přemýšlet. Z úvah, co se to dopr… děje, je vyruší nečekaný ekzém a další nepříjemné věci. Stačí? Mohlo by. Pokud jste Ruiny viděli, jistě budete souhlasit, že je to zapomenutá hororová kvalitka, kde se jede bez kompromisů k (bohužel) nepřekvapivému cíli. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Obsazení filmu není nijak zvlášť průrazné, ale Jenna Malone (hraje Amy) jste mohli vidět většinou v malých rolích známých filmů, jako: Kontakt, Hra snů, Návrat do Cold Mountain nebo Pýcha a předsudek. V roce 1998 byla nominovaná na Zlatý globus za roli v televizním filmu Hope. (Rodriguez)
  • Všetky vonkajšie scény boli natočené pomocou prirodzeného svetla. (Pat.Ko)
  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama