Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)
  • Spoiler: Květy, napodobující zvuk vyzvánění mobilního telefonu, se jej neměly jak naučit. Jak je ve filmu řečeno, signál v okolí nebyl dostupný. (Stejšn)
  • Amy (Jena Malone) stratí okuliare pri pokuse o útek pred rastlinou. Keď ju Stacy (Laura Ramsey) vytiahnu z ruín, nemá okuliare. O dve scény neskôr má zrazu opäť okuliare. Po zvyšok filmu opäť zmiznú. (Pat.Ko)
  • Štýl pyramídy sa nepodobá štýlu skutočných mayských pyramíd. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Mayovia Jeffa (Jonathan Tucker) zasiahnu 2 šípmi, potom sa počas ďalšej scény ukáže, že bol postrelený 3 šípmi. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Pred amputáciou Mathiasových (Joe Anderson) nôh Jeff (Jonathan Tucker) uvádza, že mu hrozí septikémia, čo je "infekcia kosti." Septikémia skutočne znamená invázia baktérií do krvného obehu a nemá nič spoločné s kosťami. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama