Reklama

Reklama

Mastičkář

Polsko, 1981, 128 min

Obsahy(1)

Známého chirurga opustila manželka a dcera, začne tedy pít, zraní se na hlavě a ztratí paměť. Pomalu se mu vracejí lékařské znalosti a schopnosti, přičemž se z něj stává místní léčitel. Kým doopravdy byl, si však nepamatuje. (Filmbox)

Recenze (97)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film sleduje život renomovaného lekára, ktorý skončí tulákom bez domova so stratou pamäti po tom, čo prišiel o rodinu a bol zbitý a udrel si hlavu, a to všetko v krátkom čase. Príbeh pôsobí veľmi reálne a má dojemné momenty bez toho, aby bol povrchný alebo kýčovitý. Príbeh sa pohybuje medzi poľským mestom zo začiatku 20. storočia a životom na dedine z tej istej doby. Hlavného hrdinu si možno ľahko obľúbiť a stotožniť sa s ním, keď prechádza svojimi strasťami a snaží sa dať svoje spomienky a život opäť dokopy. 7/10 ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma, kde si musia svoje šťastie vybojovať dvaja mladí ľudia napriek ťažkej nepriazni osudu. No pokiaľ bude medzi nami vždy existovať niekto ako profesor Rafal Wilczur, tak sa nemusíme ničoho báť. Film pri ktorom neostane jedno oko suché a po jeho dopozeraní sa stanete nachvíľu zase o čosi lepším človekom. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak jistých pět jsem snad ještě nikdy nedala.Podle tohohle filmu by se měli vyučovat na školách studenti všech filmařských kateder.Scénář podle kterého jede děj velmi plynule bez natahování času situací jako je třeba záběr z operací apod.Film nabitý dějem.Velmi profesionální záběry kamery . Exteriéry byly velmi vhodně vybrané vzhledem k době ve které se měl příběh odehrávat a minimum násilnických scén!Zmínit se musí velmi profesionální herci.a samozřejmě opět perfektní slovenský dabing který byl v té době samozřejmostí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V záplavě vánočních slaboduchých romanťáren a letos,bohužel i ubohých pohádek působí Mastičkář jako sladký,teplý punč potom,co se člověk vrátí z mrazu.Jde o perfektní ukázku toho,že je možné natočit romantický film,který osloví i cynika.Polští tvůrci nedoplnili romantiku obvyklou,plytkou komedií,ale vsadili na drama a kvalitní herecké výkony a výsledek se dostavil.Nejvíc oceňuji to,že nejde jen o prvoplánový doják,ale o film,který staví na zajímavém příběhu.Spokojenost! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou jsem několik let odkládal kvůli prvnímu záběru filmu. Ne že bych byl citlivka, ale pohled na bušící srdce nenaznačoval ani trochu, o co tu půjde. Původní slovenský dabing je taky lahůdka, ale není to nic proti příběhu. Představte si, že by se tohle opravdu stalo. Polský venkov je vyobrazen velmi romanticky a Anna Dymna ve verzi s dlouhými vlasy byla překrásná. Nejsilnější zážitek roku. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť automobily dnes už veterány Studebaker Dictator 6 z roku 1928, Essex Brougham z roku 1930 a motocykel Ardie DBK 503 Berlin z roku 1933. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama