Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně, opravdu hodně podivný animák, který pod jednoduchým příběhem rozehrává smršť podivných a skoro až nepochopitlených výjevů. Množství dialogů je srovnatelné s "Krtečkem", takže si asi 98% filmu vystačí jen s obrazovým vyprávěním ale překvapivě to docela funguje. Popravdě jsem vůbec nevěděl do čeho jdu a byl jsem celým děním docela vyplašen a některé části stejně jako specifická animace mi nepříjemně lezly na nervy. Film v sobě skrývá něco vyjímečného ale na mě bylo té poetiky a podivných výjevů až moc a párkrát jsem se dostal do fáze, že jsem nevěděl o čem, že ten film vlastně je. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S předsudkem geniálního animáku pro dospělé jsem si tenhle film nechával dost dlouho uzrát. No. Pro oko to bylo zpracované dokonale, pro duši skvěle, pro rozum už hůř. Chyběl mi nějaký smysluplný děj, který by vyplnil jinak perfektní vizuál. Škoda, čekal jsem od tohohle opěvovaného díla mnohem víc, než nakonec nabídlo. 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý způsob, jak si nachytat žáby k večeři anebo opravit defekt za pomocí domácího (kulatého) mazlíčka. Tenhle film si bere na paškál všemožná gesta a klišé (plazící se číšník u mafiánského stolu, totálně neschopní pistolníci, mafiáni znázornění jako "hrany" a spousta dalších), působí na naše pocity bez zbytečných slov. Je to moc dobrá animovaná detektivka, kde si musíte hodně domýšlet a málo přemýšlet. Zvuk je na Oskara, moc se mi líbil také střih a práce s kamerou (výběr úhlů pro snímání), rovněž tak animace - především pohyby babičky a psa neměly chybu (a taky jak pořád štěkal na vlaky), v neposlední řadě i písničky. Velmi příjemné překvapení. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Rucnu animaciu mam rad, a na tento kusok som sa velmi tesil, avsak ani vo sne by ma nenapadlo aky krasny zazitok mi pripravi. Trio z Belleville by sa dalo opisat ako ohnostroj originality a skveleho humoru. Z kazdej sceny priam srsia napady, humor a nadherna animacia ktora sa moze s kludom rovnat japoskym skvostom. Humor nevyvolava zachvaty smiechu, ale neskutocne prijemne bavi a hreje pri srdci a ja som cely film pozeral s usmevom na tvari.. Film je vlastne takym zvlastnym balzamom. Neskutocny, ale aj skutocny a velmi ludsky zaroven. Od prvych minut az do konca z neho citit s akou laskou k tomu dielu jeho tvorcovia pristupovali a ze don vlozili mnoho svojich pocitov, zazitkov, kus svojho zivota. Skutocne nadherne. (10/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem přesně určit, o čem by konkrétnějc ten příběh měl vyprávět. Základ zkorumpovanýho světa je ale jasnej. Na druhou stranu je zajímavé vidět tak zajímavou a pěknou animaci a nebýt přitom dítě, pro který by takovéto filmy měli být určeny. Po skončení filmu jsem pořád musel přemýšlet, což byl dost možná i samotný účel. Na druhou stranu mě to ale zaujmout dokázalo, a to i přesto, že hlavní postavy příliš nemluví. Klobouk dolů za zrealizování tak těžkého projektu, který vlastně nemá cílovou skupinu, ale přesto je perfektní. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Trio z Belleville je držitelem mnohých ocenění, např. César za Nejlepší hudbu k filmu nebo Ceny Bostonské společnosti filmových kritiků za Nejlepší cizojazyčný film. (imro)
  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)
  • Trio má na stěnách bytu zavěšeny obrázky např. Charlie Chaplina, dokonce tam mají společnou fotku s Pepkovou Olive. Visí tam také plakát z krátkého animovaného filmu Winsora McCaye Gertie the Dinosaur (1914) nebo Prázdniny pana Hulota (1953). (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama