Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

DonBraso odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč jsem si pustil v hlavním vysílacím čase něco co jsem bral jako prank s čím Prima musí zacházet a hlavně to musí točit. Je smutný co Prima rve lidem do palice včele s Lukášem Bucharem, který má na svědomí hromady jejich seriálů. Asi víme, že něco nehraje a nebo hraje a moc dobře do karet. Vydržel jsem 10 minut, protože všechny seriály jsou jak přes kopírák. Herecky je to přímo ostřesný a režijně jsou ty scény snad vycucaný z prstu. Smetana jako tvář je absolutní antitalent, ale do kávy si jí dát můžete. Prosím už to netočte a lidi na to nečumte, ale ono je nejhorší, že ty díly nebo názvy se budou měnit a ano v dalším seriálu bude určitě Buchar s další partou. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Tož řykal sem si, Jeňo, esi se nieco betálně nepossere, bude to takové ten sympaticke gulášek s pichlavým vocasem, co mu dáš "odpad", ale taky sympatický odpad, víš jak, něco jako dyž ochotníci ze Lhoty u Trboušova zkóší mekbeta a vyleze jim z teho zdenda troška. Čoveče, jenže vono se to betálně possralo a já hledal ten gardyostimulator, bych nahodil hercnu do tepu, páč hoši a hošky, to sa nedálo vyderžať, bo scenár psal ten hoch, co vcil šéfuje angrofertu či čemu a hérečky by se maly držať temu, co im ide najlepší, totiž selfý klacku v pozadí s fajrující katedrálou. No nechcel sem byť zlé, ale keby se emmča chcela prosadit aj pred čumbednou, povydal mi jeden známý cyp, že by vo nějakým iným žánru jako vedel. No nic, tag jyndy. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na Primě si dopřáli další seriálovou harlekýnku. Lenka Hornová mluvila o banální vizi prince na bílém koni, od které se produkce odpíchla. Bohužel toho moc dalšího nevymysleli. Ale nějaké trauma z toho určitě nemám, první díl prozrazuje primácký standard přesně takový, jaký vyrábějí už od Rodinných pout. Diváci globální quality TV se sice nechytají, ale nikdo po nich přece nechce, aby posuzovali, co jim není vlastní. Pro představu, jak tenhle žánr funguje, může cosi vysvětlit půvabná parodie The Lost City. ()

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se seriálem Eliška a Damián chtěla Prima upoutat pozornost, ale ne takovou jak by jsi představovala. Herectví Emmy Smetany převyšuje většina herců. Nevím jestli to není vinou režiséra, a scénáře. Možná kombinace obou faktorů s zmíněným herectvím. Potom je však záhadou výborný herecký výkon Dany Syslové. Jednooký mezi slepými králem, dvojoký císařem.  Uváděný sňatek měl zabránit sedmileté válce, problém je, že v roce 1758 válka už dva roky probíhala. I chybné detaily dělají celek. ()

Lencha

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co k tomu napsat. Absolutně mě minula reklamní kampaň na tento seriál, protože televizi téměř nesleduji, takže jsem vůbec netušila, do čeho jdu. Až když jsem otevřela net a ať jsem koukla kamkoli, všude byla recenze na první díl seriálu, řekla jsem si, že se teda podívám, o co jde. A to už je u mě co říct, protože česká tvorba mě nechává naprosto chladnou. Ať už jsou to seriály nebo filmy. Takže k věci. Bylo to trošku mučení, troška masochizmu. Výkony, které by se daly těžko nazvat herecké, byly příšerné. Kam se vytratila přirozenost a příjemný projev? Urban se strnulým výrazem, hrozným vzhledem a děsnou mluvou, Smetana se svým arogantním a chladným projevem, který se nedal přeslechnout... Jediným pozitivem byla Dana Syslová, a i když moc nemusím Míšu Kuklovou, tady mi přišel její projev v těch pár okamžicích, ve kterých se mihla, civilní a celkem příjemný. Hned jak to začalo, vzpomněla jsem si na film Kate a Leopold, který mám ráda. Ovšem toto byla úplně jiná liga. V tomto seriálu, i když je námět celkem zajímavý, zpracování značně pokulhává. Nějak si neumím představit, co se bude odehrávat v dalších dílech. Má jich být 12? Fíha. Jak už tu někteří psali, dávám tomu max 5 dílů (a to jsem možná přehnala), než toto dílo Prima stáhne a buď ho úplně ukončí nebo ho přesune někam jinam. Možná si dám ještě jedno mučeníčko v podobě dalšího dílu, abych se ujistila v tom, že dělám dobře, když ta díla, která se u nás produkují, nevyhledávám. Vrcholem je, když se jako divák stydím za výkony, které sleduji na obrazovce, aniž bych s nimi měla cokoli společného. Hodnocení si nechám na příště. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama