Reklama

Reklama

Blueberry

  • Francie Blueberry (více)

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

choze 

všechny recenze uživatele

Kdysi v recenzi DOBERMANA v Cinemě tuším Fuka napsal, že jeho francouzský videoklipový režisér Jan Kounen dostal díky němu velmi zajímavou nabídku zpoza oceánu. Že by jí byl BLUEBERRY? Koprodukční, anglicky mluvený psychedelický western natočený jen volně podle slavného komiksu belgického scénáristy Jean-Michel Charliera a francouzského kreslíře Jean "Moebia" Girauda, který Kounen postavil na svých zkušenostech (a zájmu o ně) s jihoamerickými mystickými rituály, jejichž halucinační průběh tu zobrazil pomocí trojrozměrné počítačové animace. Nádherné obrázky, průměrný scénář, uondané tempo a co ve srovnání s komiksovou předlohou zarazí nejvíce - kromě toho, že hrdina tu nemá přezdívku Blueberry, ale Zlomený nos - málo akce. Navíc s halucinogenní scénou ve westernu se už 16 let před BLUEBERRYM vytasily MLADÉ PUŠKY. Škoda tak silného obsazení. Jinak Kounenovy filmy jsou u nás nějaké prokleté - DOBERMAN dorazil s několikaletým zpožděním a BLUEBERRY u nás dosud oficiálně nevyšel. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové "rádoby & jakoby". Kamera je hodně zvláštní, nervní, občas rušivá, občas zajímavá. Co se týče reálií, chvilku jsme v Mexiku, případně v Novém Mexiku, chvilku v Peru. Račte si vybrat... Meskalinové úlety a průlety jsou sice pěkné, ale nestačí. Zřejmě záměrně neucelený počin, jenž je natočen na půl plynu. Škoda, komixová předloha je vážně vydařená. Filmový Blueberry však připomíná podivného křížence mezi Arsenem Lupinem a Mrtvým mužem. A co je hlavní: Převážně nudí. ()

Reklama

AppleCore

všechny recenze uživatele

Vážně nevim co si o tom myslet, film disponuje skvělou kamerou, pěknou hudbou a jednou napínavou akcí, jenže celej dojem pak kazí nepochopitelné digitální efekty, které se sice tváří jako důležitý prvek filmu, ale klidně by se bez nich obešel. Střich je v několika scénách dost zběsilej a nejednou i dost špatně vyřešenej. netroufam si hodnotit hvězdičkama, protože odpad je málo a 5 je moc a to mezi tim se k tomu zkrátka nehodí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otázkou je, či sa do (bohužiaľ) polomŕtveho žánru akým je western hodia novátorské vecičky v podobe mystiky. Vizuálne stránka je miestami príliš počítačovohaluškovská a akosi som sa do takto vyjadrených pocitov viny nevedel vžiť. Klasické prostredie je však nádherné, krásne zábery na krajinu (ale nie až také sladké ako v KRAJINE STRELCOV) a turbo charizmatickí herci by v "obyčajnom" westerne vyzneli lepšie... ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Veĺká časť filmu sa nesie v predstavách hlavného hrdinu, ktorého zachránil indiánsky šaman .Pod vplyvom drogy z kaktusu peyotl /Lophophora williamsii / vidíme jeho predstavy z Dolného sveta, ktorý ovládajú duchovia temna, mŕtvych predkov a duchov, mŕtvych zvierat.. Kto sa trochu zaujíma o šamanizmus je mu to úplne jasné, kto o tom nemá ani potuchy, nemá šancu pochopiť celý film.O peytlovom náboženstve indiánov žijúcich v Mexiku bolo napísaných niekoľko kvalitných kníh. Je chválihodné , že sa táto tematika objavila aj vo filme.Kto videl Mladé pušky 1, tiež tam bola scéna predstavy hlavných hrdinov pod vplyvom peytla...Bodaj by sa takéto filmy objavovali častejšie... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)

Reklama

Reklama