Reklama

Reklama

Muž na radnici

(seriál)
Československo, 1976, 11 h 30 min (Minutáž: 54–72 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Zdeněk Buchvaldek, Jan Hartl, Jiřina Bohdalová, Milena Steinmasslová, Martin Růžek, Míla Myslíková, Josef Bláha, Jaroslav Moučka, Jiří Štěpnička (více)
(další profese)

Epizody(11)

František Bavor je aktivním poslancem a funkcionářem Městského národního výboru ve Starém Kunštátu. Je to obětavý člověk, který prožívá s městem jeho radosti i starosti. Jeho rodinu postihne tragédie – při dopravní nehodě ztratí manželku a matku svých dětí. Tím víc se pak věnuje své práci. Má v plánu zmodernizovat a přestavět město. V jednotlivých příbězích sledujeme i jeho soukromý život, problémy se synem Přemyslem a dcerou Bohunkou. Poznáváme i práci členů občanských výborů, poslanců a funkcionářů národních výborů, kteří se starají o rozvoj města. (TV JOJ)

(více)

Recenze (138)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 2 * (přece jen mě tento seriál nezaujal jako Žena za pultem, Nemocnice na kraji města nebo My všichni školou povinní), ale po důkladné rozvaze i zde zvyšuji na 3, ať mají pravdoláskaři, přemluvbáby a modroptačí tuneláři vztek! V porovnání s tím, co za neskutečné sračky a agitky se na ČT točí v polistopadové době je tohle ještě hodně dobré. 50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že většina komentářů hodnotí dobu, ve které seriál vznikl, nikoliv scénář, herecké výkony, režii... Je mi úplně fuk, v jaké době film, či seriál vznikl, zajímá mě jeho obsah a výkony umělců, kteří se na něm podíleli. Muž na radnici je zručná filmařina s plejádou dobrých herců. A navíc se domnívám, že dost věrně popisuje dobu, o níž hovoří. Zajímalo by mě, kolik z té zhruba tisícovky hodnotících seriál skutečně vidělo. A z těch, kteří ho opravdu viděli, protože jedině pak je možné něco hodnotit, kolik se vyjadřuje k faktické umělecké hodnotě, nebo k vládnoucí úloze KSČ. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se ve své době nemohl zmítat od reklamy k reklamě jako kdejaká zahradní ordinace ve studem zrůžovělé ulici, a proto vsadil na poctivou rudou. Standartní ( pro dnešního diváka přehnaně vyrovnané ) herecké výkony, které překvapivě statečně zápasí s nedramatickou osou příběhu, nabízejícího publiku i dnes dobře známou iluzi, že ono je opečováváno obětavým, skromným velikánem v radničním křesle. Už kdysi celkem unylý útvar v kýčovitě normalizačním pokusu, pro dnešek ovšem často nedostižný vzor. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je zajímavý po všech stránkách, moc mě pobavil v této době po 35 letech. Pan Dietl měl čich na lidské povahy. Jednotné vedení , stranická kázeň atd . Moc mi to připomíná dnešní politickou scénu . Korupce , nezodpovědnost, lékaři zapomenou špachtli v těle pacientky a zodpovědnost hodí na sestřičku. Starostové kradou , policajti taky . Hlavica šoustal s mladou děvenkou, Paroubek a Topolánek šoustali své spolupracovnice není to úsměvné, po35 letech se dějiny opakují. A že jsou Češi svině to vím už od mládí , za okupace mému otci Němci sťali hlavu 20,12,1944 kdo ho udal Čech. Je mi z nás všech skoro na zvracení . Přeji Vám pěkné zítřky a do důchodu půjdete až Vám bude 70 jako je mi dnes . Zdraví Vás nervozní deda Honza ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Tento seriál momentálne beží na Slovensku na filmovom kanáli JOJ PLUS, a môžem povedať, že som rád, že sa konečne niektorá z televíziíí odhodlala odvysielať toto televízne dielo. Keď sa pozriem na to, aké seriály sa produkujú dnes, tak Muž na radnici je geniálne dielo. Za prvé hrajú tu výborní českí herci na čele s pánmi Buchvaldekom a Bláhom a za druhé som tu čakal oveľa viac politizovania, takže ani z tejto stránky to nie je až také hrozné, ako o tom píšu niektorí recenzisti. Takže páni Dietl a Sokolovský sa nemajú za čo hanbiť. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (34)

  • Bavor (Zdeněk Buchvaldek) bydlí na adrese Pivovarská 11, Beroun. Kateřina (Eva Jakoubková) bydlí na adrese Příčná 1, Beroun. Bohunka (Milena Steinmasslová) chodí randit do lokality Na Černém vršku v Berouně a později do stejné lokality jezdí s kočárkem. Vít (Jiří Štěpnička) má svou dílnu na adrese Pivovarská 220. Továrna se točila na adrese náměstí Míru 191, Králův Dvůr. (sator)
  • V některých záběrech seriálu, například v epizodě Silvestr (1976) v čase 00:33:22, je zobrazováno v hospodě na Símalce maturitní tablo, které se poprvé objevilo ve filmu Poslední muž (1934) v čase 00:38:50. Toto tablo se objevilo ve více filmech. Kolem roku 2000 byl v ČT vytvořen a odvysílán dokument o osudu tohoto tabla, kde všude se objevilo. Nakonec hledali v depozitáři rekvizit na Barrandově mezi několika jinými tably, kde mohlo skončit, ale nalezeno nebylo. (HonzaR.)
  • Seriál se původně měl jmenovat Starosta, poté padl název První muž na radnici. Ani ten se ale nakonec neuchytil. S nápadem, aby nesl název Muž na radnici, údajně přišel herec Zdeněk Buchvaldek, který ztvárnil hlavní postavu předsedy Národního výboru v Kunštátě, Františka Bavora. (GASTON73)

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Moučka

Zemřel herec Jaroslav Moučka

27.12.2009

Krátce po úmrtí herečky Mileny Dvorské, odešel do pomyslného hereckého nebe také její kolega Jaroslav Moučka. Došlo k tomu v sobotu 26. prosince. Dnes to oznámilo Vinohradské divadlo, jehož členem… (více)

Reklama

Reklama