Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Stojaté vody české kinematografie zastoupené prvoplánovými romantickými komediemi či magnusovsko-troškovskými tragédiemi se v posledních několika letech začaly kvalitativně čeřit čím dál častěji, takže skutečně dobré filmy už nejsou takovým ojedinělým zázrakem jako dřív. Přesto se však musím přidat k ostatním a zatleskat tomu, jak se #annaismissing sebevědomě vrhá mezi langošovské veselohry, artové minimalismy a více či méně povedené satiry, aby ukázala, že se u nás pořád dokážou natočit dobré žánrovky. Detektivky mají v Čechách dlouholetou tradici, místní veřejnoprávní i komerční televize si udržují sledovanost produkcí nepřeberného množství prakticky totožných kriminálek, #annaismissing naštěstí stojí mimo tento sterilní proud a svým thrillerovým zabarvením nabízí divákovi ne závratně originální, ale velmi dobře odvedenou svěží podívanou. Není moc času se nudit, přes pár zaškobrnutí film udržuje diváka v napětí, poctivě mu dávkuje informace tak, že díky flashbackům ví o trošku víc než hlavní vyšetřující hrdinka, ale na druhou stranu zaostává za tím, co ví další postavy. Je tedy stále od pravdy dostatečně distancován a má možnosti si tvořit vlastní síť více či méně pravděpodobných závěrů aniž by byl schopen s jistotou určit, který z nich je ten jediný správný. Zápletka po svým povrchem subtilně, avšak velmi čitelně načrtává téma digitální stopy, jak internet funguje jako jedna velká databáze našich životů, každý má svojí složku, která je více či méně otevřená k nahlédnutí veřejnosti. Společně s akcentováním jazyka dnešní generace Z je snímek proto velmi autentický a hlavně aktuální. Problémy, kterými se zabývá ovlivňují nás všechny a je správné, že na něj #annaismissing tímto srozumitelným moderním jazykem upozorňuje. Zručnost tvůrci neprojevili pouze na papíře, film díky kameře, osvětlení, barvám a hudbě je krásně vypadající a neotřele elektronicky ambietně znějící podívaná, u které lze říct, že opraveně stojí jednou nohou v osvědčených evropských vizuálech a je proto ještě větší radost na to koukat. O to víc je vlastně smutné, že tak svěží a vlastně i potřebný film v kinech získal minimální pozornost, tvůrci by však na sebe i přes tyto neúspěchy měli být hrdí, protože natočili film, který je důkazem, že i odvážnější žánrovky se u nás umí natočit dobře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No musím uznat, že jako varování před současným jebnutým světem sociálních sítí to funguje dobře a funguje to naštěstí dobře i jako detektivka. Tak jako tak v dnešní době kdy můžete přes internet na pár kliknutí někomu úplně zničit život je dobrý se mít na pozoru. Každopádně Anička si o to vyloženě říkala a mimo hlavní hrdinky která po ní pátrá a její mladší sestry tu prakticky všechny ostatní postavy měli motiv se jí zbavit a film s tím umí docela dobře pracovat. Pravda možná, že ke konci už to je trochu překombinované, ale hlavně, že to do sebe všechno zapadne. Dozvíme se kdo je vrah a proč. Úplný doslov tam pak sice chybí, ale to už si divák s dobrou představivostí může i domyslet. Každopádně solidně vystavěná kriminálka která umně a na mnoho frontách účtuje s mnohými fenomény současnosti a to se rozhodně počítá.75% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fandím těm pár odvážlivcům, kteří se v Česku snaží o žánrové filmy. A zrovna tenhle dlouho vypadal dost povedeně. Pavel Soukup zjevně žánru rozumí a ví, co dělá. Také mne potěšilo obsazení zcela neznámých tváří do hlavních rolí, což se u  nás také moc nevidí. Na příběhu bylo bohužel vidět, že vznikal jako webový seriál a některé zbytečné cliffhangery zbytečně tloukly do očí. Také s detektivní linkou si scenáristka docela naběhla, protože filmu v závěru zlomila vaz. Po mnoha zavádějících stopách a edukačních dialozích film skončil zcela nenápaditě (70%). ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že v poslední době jde český film opravdu správným směrem. Jak již bylo řečeno níže, jediným problémem tohoto filmu je opět jeho stopáž a to, že zhruba v půlce začne drhnout. Naštěstí v nejvíce drhnoucím místě film trochu změní žánr a najednou máte pocit, jako byste sledovali něco trochu jiného. Více takových projektů. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapený! Krásně to vypadá, krásně to zní a jednou mě scénář fakt upřímně překvapil, když už jsem si myslel, že vím, ale nevěděl jsem. Herecky vlastně taky dobrý - na to, že je tam tolik mladých herců. Jasně, někdo lepší a někdo horší, ale celkově jsem se v cringi nesvíjel. Trochu to trpí tím, že je to - jestli jsem správně pochopil - přestříhaná minisérie. Takže tam zavazí fragmenty linek, co se z větší části vyhodily, ale nešly odstranit úplně (Robinův podcast), a zároveň jsou nějaké důležité věci pod-exponované. Ale je mi jasný, že líp to asi nešlo udělat. Trochu zamrzel způsob, jak postavy usvědčí viníka, protože to bylo něco, co by hnedka stopro prověřili už sami policajti. Ale vzhledem k tomu, jak je fajn zbytek filmu, tak nad tímto detailem mávu rukou. Konečně po nějaké době zase fajn český film, jej! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film má i seriálovou podobu rozdělenou do devíti epizod. Seriál je o více než půl hodinu delší a nabízí nové i rozšířené scény. Některé scény jsou v seriálu oproti filmu v jiném pořadí. (fisus)
  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama