Reklama

Reklama

VOD (1)

Geniální specialistka na boj proti teroru nedůvěřuje umělé inteligenci, ani co se za nehet vejde. Při zoufalém honu na zlotřilého robota ale možná změní názor. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (182)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Technicky to nebylo zase tak špatné, ale co je to platné, když scénář šustí papírem a JLo sem to prostě nevěřil (což je vzhledem k tomu že je na obrazovce 95% času docela problém). O tom jak moc napínavé to bylo asi nejlépe svědčí to, že u “velkolepého” finále sem usnul, přičemž sem si to následně vrátil a usnul ještě jednou. Na to že jsem nečekal vůbec nic je to i tak zklamání a takový Stvořitel je oproti tomu geniální masterpiece…40% ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Další z filmů kde si jen odškrtáváte jednotlivé sekvence a scénky a klišé. Hrdinka je chytřejší než AI a dokazuje to hraním šachů s PC a taky tím že při odchodu mezi dveřmi zahlásí "ŠACH MAT", největší AI záporák chce zachránit lidstvo a zemi tím že bude zabíjet lidi dřív než zabijí oni sebe, hrdinka a záporák mají společnou minulost, hrdinčina matka "to myslela dobře", hrdinka se sere tam kam nemá, hrdiní vojáci do jednoho umřou a hrdinkla je na všechno sama, hrdinka musí věřit AI a musí se spolu naučit spolupracovat, hrdinka odhaluje tajné informace, souboj dobra se zlem, hodná AI umírá za pláče hrdinky, hodná AI neumřela a hrdince stéká slza po tváři že Smith je zpěta ještě stihla povýšit na nejvíc nejdrsnější paní vojákovou takže teď velí skupince jiných hrdinek (převážně žen, protože muži jsou asi fakt úplní idioti) Jennifer na svůj věk vypadá sice dobře, peníze to stárnutí umí utlumit ale herečka z ní nikdy asi nebude. Občas mi přišlo že sice věděla v čem hraje ale zapoměla hrát. Chytrou paní jsem jí moc nevěřil. Netflix sice neřeší peníze ale to nezaručuje kvalitu. Beru že má odvahu dělat i béčka a céčka ale bohužel, ty kvality to pořád postrádá. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Futuristické akční sci-fi béčko o hledání důvěry v druhé, ve které se snaží umělá inteligence vyhladit po technologické stránce vyspělé lidstvo. Proti však stojí vysoce inteligentní, avšak emocionálně labilní agentka Shepherdová, kterou ztvárňuje Jennifer Lopez. Právě její nesympaticky působící postava společně s přílišným využíváním „digitálního bordelu“ snímek nejvíce sráží. Atlas je svými častými hloubavými rozpravami mezi hlavními charaktery velmi podobný nedávno vydanému Kosmonautovi z Čech, avšak v porovnání s ním je Atlas podstatně akčnější. Pokud je to tedy element, který jste u filmu Johana Rencka postrádali, pak vám mohu Atlas doporučit, v opačném případě očekávejte velmi průměrnou podívanou s nepříliš atraktivní Jennifer. Na pomezí dvou, tří hvězd. Přiklaním se spíše k nižšímu hodnocení. 😕 (24.05.2024) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímalo vás někdy, co by se stalo, kdyby Asylum dostalo vysoký rozpočet a jalo se natočit velkolepou sci-fi? Mě taky ne, přesto jsme dostali Atlas. Co bych dal za to, kdybych mohl sledovat všechny zúčastněné hvězdy, jak poprvé sledují konečnou verzi filmu a s hrůzou v očích si uvědomují, že se upsali něčemu tam příšerně generickému. Nepochybuji, že na papíře zněl tenhle námět mnohem lákavěji, i když scénář trpí všemi moderními neduhy, zejména neschopností (nebo neochotou) vyprávět příběh formou obrazu, takže postavy musí doslova vyblít veškerou expozici, aby divák o nic nepřišel, protože divák je debil a musí mít všechno na podnose. Být aspirujícím scénáristou, tak neztrácím naději, protože pokud dokáže Netflix odkývnout blbost typu Atlas, naděje na uplatnění v byznysu je astronomicky vysoká. Jennifer Loper jako „geniální specialistka na boj proti teroru“ se snaží tvářit drsně a inteligentně, ale to bych dřív uvěřil tučňákovi, že umí létat. Stejným bacilem se nakazil Simu Liu, který je jindy sympaťák, ale tvůrci dokázali upozadit všechny jeho přednosti a udělat z něj prázdnou schránku. Všechno tak musí zachraňovat Mark Strong, který pozvedává tenhle materiál svou pouhou přítomností. Příběh je stejně staré klišé jako lidstvo samo. AI si uvědomí svou skutečnost a vrhne se do boje s lidstvem, protože rozpozná, že lidé se nakonec zničí sami. Tak proč je rovnou nevyhladit a nezaložit novou, lepší civilizaci? ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Tak já půjdu nejvíc proti proudu a dám plnou palbu. Proč? No už je pro paní Lopez ve sci-fi. Nebo pro dokonalé využití - show, don't tell. Taky pro jednoduchý ale skvělý příběh, dynamický děj... Jo a co se týká chyb v CGI, které se tu zmiňují, nějak jsem si jich nevšiml. PS: Doporučuji. Jednoznačně. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v Los Angeles a na Novom Zélande. Natáčanie začalo 26. augusta 2022 a skončilo po troch mesiacoch 26. novembra 2022. (Arsenal83)
  • Film byl inspirován sérií videoher „Titanfall“. (Vitox)
  • Rekvizita Harlanova (Simu Liu) procesoru je ve skutečnosti stará elektronická cigareta připojena modelářským konektorem dean-T. (UncleMorty)

Reklama

Reklama