Reklama

Reklama

Tajemství vynálezce

(festivalový název)
  • Velká Británie The Man Who Changed His Mind

Obsahy(1)

Vynikající neurolog odhalí způsob přenosu lidské duše do těla jiného člověka a rozhodne se využít tento objev pro vlastní nekalé cíle. Napínavý thriller v dynamické režii Roberta Stevensona představuje legendárního Borise Karloffa v jedné z jeho prvních a také nejlepších rolí „šíleného vědce“. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (19)

kusper 

všechny recenze uživatele

MFFKV 2008... Ještě ted mě mrazí... =D Významné pohledy Muže, který vyměnil jeho mysl (Boris Karloff) jsou naprosto bizardní když k tomu přičtu krkolmoný název a Malý sál hotelu Thermal dostanu jednu z neopakovatelných záležitosti. Pakliže se člověk filmy baví pak tenhle film stejně jako všechny britské předválečné "horory" musí vidět. ---To ale nemůžete udělat! Ne, opravdu to nemůžu udělat.--- ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný napínavý horor s přiměřenou stopáží a žánrová ikona v hlavní roli. Karloff má démonický pohled i bez maskování a pro šíleného vědce je ideálním představitelem. Pěkně je ukázána strastiplná pouť při výzkumu, kde nevěřící obec sledujících se vědci vysmívá a hází mu klacky pod nohy. Černobílá kamera, temná hudba. Zkraje jsem očekával více hororové atmosféry, napínavá druhá polovina to ale vyvážila. Stínem na příběhu pro mě je - možný spoiler - že jsem fandil Borisovi... Za tip děkuji kolegovi pornogrind. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle nikdy neměl být tradiční horor. Proto i jeden ze scénáristů byl expertem na komedie. Kombinace hororu s komedií způsobila, že výsledek zastaral méně, než se to stává klasickým hororům z téže doby. Boris Karloff je jako šílený vědec (opět) perfektní, režisérova manželka Anna Lee je mu báječnou partnerkou s perfektním citem pro načasování. Navíc její vědkyně byla na svou dobu až překvapivě nezávislá. ()

soldiersn 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl na 43. MFF a musím uznat, že to byla bomba! Po pravdě řečeno vidět ho v roce kdy byl vydán, tak ho hodnotím jako perfektní horor, o 25 let později jako hrozné „Bčko“ a nyní ho hodnotím jakožto perfektní komedii. Dialogy byli občas hodně komické (což nebyl jen můj názor, ale podle reakcí lidí v kině to bylo kolektivní). Navíc miluju ty neuvěřitelně trapné scény, kde figuruje herec s naprosto kamennou tváří a dělá, že to nic opravdu něco je. Celkově tak 90%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Karloff v né tak moc výborném filmu. Scénář je klišé a já si po čase ťukal na čelo proč se v 30 až 60 letech tolik zajímaly o takovýhle nápady. Film sice příjemně uteče ale sem tam jsou scény které vyloženě uspávají. Aspoň že konec je skvěle vygradovaný a patří k tomu lepšímu co film nabízí. Ale Karloff je bez tak v tomhle filmu famózní. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama