Reklama

Reklama

Třaslavec

(festivalový název)
  • USA The Tingler (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedec Dr. Warren Chapin (Vincent Price) a jeho asistent David Morris (Darryl Hickman) skúmajú efekt chvenia zo strachu. Doktor má doma neutešenú situáciu, žije so svojou nevernou a zlou manželkou Isabel Stevens Chapin (Patricia Cutts) a jej sladkou sestrou Lucy Stevens (Pamela Lincoln). Warren je naštvaný a tak použije svoju manželku ako predmet experimentu... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lze jen závidět divákům v kině, kteří měli možnost užít si Třaslavce na vlastní kůži a páteři. V klidu obývajícího pokoje ale chybí jen onen jistě fantastický interaktivní prvek, zůstává toho pořád dost, proč stojí za to tenhle i po letech pořád děsivý flák zhlédnout. Pochopitelně tento způsob filmové hrůzy není nic pro děti Wanovy, a tak všem příznivcům moderního "hororu" doporučuji se tomuto obloukem vyhnout, protože je určitě nedokáže přesvědčit a to by se jim mohlo státi i osudným. Každopádně, pokud po zhlédnutí tohoto filmu nebudete přesvědčeni, že máte svého Třaslavce, tak až budete někdy v temnotě vyděšení k smrti, zkuste nekřičet... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Po intru Williama Castlea a ječících hlavách jsem se opravdu bál - toho, co bude film za blbinu. Následoval pomalý rozjezd s ulítlým tématem, tak tingler, říkám si, a sakra. Ale pak to dostalo neuvěřitelné grády. Vincent Price tradičně skvělý, potvora nechutná, vana plná krve kolorovaná proti černobílému pozadí a strašení němé ženy nemělo nejmenší chybu (včera jsem si opět pouštěl Skeleton Farm Halloween Horrorshow, tak jsem hned byl chytřejší, kde se některé záběry v těch sestřizích vzaly). Litovat můžu jen toho, že jsem v kině nebyl v onom roce 1959, abych si užil Castleovo "zážitkové kino", ani nedávno na Otrlém divákovi, kde zřejmě prováděli něco podobného. Závěrečné interakce publika v kině na plátně s předpokládaným publikem v reálu neměly chybičku, bavilo mě se na to jenom dívat si, jaké to mohlo být, tohle vše zažít - a pak byl najednou konec a já jen litoval, že tvůrci nenechali Vincenta pseudovědecky běsnit o něco déle. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Vincent Price jako v každém svém filmu neskutečně a kouzelně přehrává. Bylo tam pár opravdu dobrých momentů, pokus o vyděšení k smrti, smích Ollieho. Červík byl poněkud gumový, ale to by až tak nevadilo. Po traileru jsem čekal, že by se konečně mohl objevit druhý film z padesátek, po Invazi lupičů těl, u kterého bych měl strach. Tu roztomilou dobovou atmosféru to mělo, ale nebál bych se u toho snad ani kdybych na tom byl v kině v té době. Nutno vyzvednout, řekl bych, první částečně obarvenou filmovou scénu. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Chapin (bravurní, jedinečný a nedostižný V. Price) je přesvědčen, že každý člověk má v sobě od narození jistého tvora. Není to symbiont, jelikož nepomáhá, není to ale ani tak úplně parazit, jelikož nás plně nevyužívá. Živí ho náš strach, a pokud se člověk bojí moc, pak ho onen tvor může zahubit. Jedinou obranou je dostatečný křik. Nápaditý a děsivý motiv! Tvora pojmenoval dr.Chapin třaslavcem, podobá se kříženci stonožky a larvy mravkolva a nejděsivěji působí, když je zachycen jako stín obtáčející lidskou páteř na rentgenovém snímku. Film samozřejmě stojí na Vincentu Priceovi, má skvělou atmosféru a přidanou hodnotou bylo tehdejší promítání v kině. Černobílý snímek má jedinou barevnou scénu v koupelně. Mezilidské vztahy stojí za starou bačkoru, těžko říci, zda má horší manželství dr. Chapin nebo Oliver Higgins. Závěrečná scéna v kině možná děsila, doma pobaví. Spíše pro příznivce starých hororů a V. Price. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Chrumkave becko s par bombovymi napadmi (kino!!!). Vincent Price tradicne paradny, velmi podareny zvuk (myslim, ze Scott na to musel pri Votrelcovi narazit) a spravne uletena story. Vidiet to v dobovom kine musel byt fakt zazitok. Od Castla som videl zatial ina priemerny Dom hrozy ale toto je ine kafe. 8/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Film je kuriózní svou úvodní scénou, v níž William Castle, režisér a producent v jedné osobě, předstupuje před diváky a přesvědčuje je, aby v klíčových scénách ječeli pro záchranu svých životů. (ČSFD.cz)
  • Nejstarší film zobrazující účinky drogy LSD. (ČSFD)
  • Scéna s vanou plnou krve je jediná barevná scéna ve filmu. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama