Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (246)

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Smoke" je klubovkou o malé trafice, kde se potkají obyčejní lidé neobyčejných osudů, aby rozpletly dál svůj životní příběh. Film je plný hledání sebe sama, plný každodenního stereotipu a se špetkou životní filosofie. Autorsky i herecky vynikající balada na život je protkána nezapomenutelnými scénami s krásnou hudbou. Například vyprávění "Vánočního příběhu" Harvey Keitelem je ukázkou herectví a kameramanství. Pro mě osobně plný filmový zážitek. 100% = 5/5 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný, scenáristicky prepracovaný film plný živých charakterov a jedinečných situácií a scén, krásnych príbehov (musím uznať, že ten záverečný vianočný je fakt zlatý klinec), herci hrajú ako o život a režisér ich vedie správnym smerom a vlastne celý film je tak nejak pokojne odrežírovaný, pokojne napísaný a skvelou Tomovou Waitsovou piesenkou ukončený zážitok, ktorý stojí za nejedno zhliadnutie. čo mňa osobne na filmoch najviac poteší je, keď vidím postavy, charaktery, ktoré nie sú papierové, o ktorých sa síce nedozviem všetko, ale viem, že sú kompletné - a také paul auster vytvoril. nie sú dokonalé, pretože tp sú ľudia. nádherné ľudské bytosti. no a epizódka s prezeraním auggieho albumu je skrátka báječná. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný lidský film plný barvitých a živých charakterů. Smoke je elegantní spletenec osobitých příběhů, který beze spěchu, s cigárkem nebo doutníčkem v ruce vypráví o obyčejném životě v Brooklynu. Výsledkem je něco, co bez nadsázky pohladí na duši. Harvey Keitel a William Hurt mají příjemné, uklidňující charisma, Harrold Perineau a Forest Whitaker pak přináší zase trošku jiný element. Smoke je taková divácky dostupná poetika všednosti a jeden z mých srdcových filmů... 9/10 ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně tak jak jste tu slibovali. Film mě pomalu ukolébal do sladké blaženosti, zastřené lehce šedivým oparem. Dýchla na mě pohoda v "hořkosladkém" příběhu ,kde nechyběl humor a nechyběl smutek. Dýchl na mě život sám. Smoke mě přesvědčil ,že není dobré pořád někam spěchat ,protože pak nic nepochopíte. Takže nikam nespěchám ,ale už je pozdě a ráno musim do práce..... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hoci to miestami vyzerá ako "Jarmusch revival", Smoke si žije svojim vlastným životom. Pomaly a plynulo z neho ubúda, rozplýva sa , plynie, pohladí, poteší, zaujme, trochu dojme a zanechá úžasný pocit po záverečnej "vianočnej poviedke"...Smoke je taká kinematografická "cigaretka" na chvíle pohody...Btw- Harvey Keitel a John Hurt boli úžasní! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • V závěru filmu zazní píseň „Innocent When You Dream“, kterou složil Tom Waits. (sator)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA, v lokalitách Phillipstown, Garrison, Peekskill, Brooklyn Promenade, Park Slope a Westchester County. (Terva)
  • V roce 2022 vyšla kniha „Film Close Up: Smoke and Blue in the Face“. Její autor Chris Wade zkoumal tento film spolu s Blue in the Face (1995), jejichž fanouškem byl přes 25 let, a ponořil se do jejich vzniku. Kniha také obsahuje rozhovor se samotným Paulem Austerem, který vedl Chris Wade v roce 2022. (sator)

Reklama

Reklama