Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 je velice zdařilý film režiséra Jonathana Mostowa (Terminátor 3), který zde uspěl o hodně více než u svého předchozího snímku Únos. Je tohle skutečný příběh z druhé světové války? Na to bych si nevsadil, ale je to napínavá ponorková akčňárna? To se vsaďte že je! A takovým filmům já dávám plné hodnocení. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Já se partou námořníků na palubě německé ponorky U-571 příjemně bavil. I když je to zkrátka přitáhlé za pačesy , ale vynahrazení najdete v podobě přepadové akce a hutné hudby. Je zkrátka dobře, že ve filmu nejsou žádná hluchá místa a po celou dobu sledování se něco děje! Velitel vždycky ví, co dělat, i když to neví! ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnutý film padá na rozšavných a pochybně obsazených postavách, stejně jako na místy křečovitém scénaři, kterému opravdové historické události nic neříkají. Režii ovšem nelze téměř nic vyčítat a jako jednorázový akční film o ponorce se Ponorka U-571 dá slupnout takřka bez výhrad. 3 a 1/2 hvězdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak tento štýl mi úplne vyhovuje.Mám rád filmy s obdobia II. svetovej vojny a to už akékoľvek. Dej filmu je skvelo postavaný a celý film si vlastne dokáže vybudovať atmosféru a hlavne to napätie. Takže nuda rozhodne nehrozí. Čo sa týka hercov tak sa priznám, že som si nevedel zvyknúť na Matthewho McConaugheyho, ale na konci filmu som bol rád, že tam hral práve on. 90% - 5* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná komedie o tom, jak to za války rozhodně nebylo a nechodilo. Kovaný ponorkář by se zřejmě pomátl smíchy při crazy scénách, ve kterých hrdinové předvádějí, co všechno lze (spíše však nelze) s podmořským plavidlem vyvádět. Méně vtipná už však je snaha Američanů manipulovat s historií. Je dobře známo, že Enigmu nezískali oni, ale jejich britští spojenci a je také dobře známo, že se to neodehrálo za podobně rozverných okolností. Pokud chcete syrové VÁLEČNÉ drama se vším všudy, koukněte na Petersenův majstrštyk Das Boot. Přesto je Mostowův snímek řemeslně výbornou akční záležitostí, která kdyby se nebrala až tak vážně a heroicky, mohla být ještě o chlup lepší. *** + 1/2 za Harvey Keitela! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama