Reklama

Reklama

Fakjů princezny

  • Německo Chantal im Märchenland (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Chantal má životní sen být nechutně bohatou a slavnou infuencerkou, ale je blbá blondýna s 300 followers a nemá o čem točit. Brzy se jí ale možná sen splní! Se svou kamarádkou Zeynep se ve škole náhodnou ocitnou před divným starým zrcadlem. Chantal nenapadne nic chytřejšího, než se ho zeptat: „Zrcadlo, zrcadlo řekni mi, kdo je nejlepší influencerka na zemi?“ K jejímu překvapení jí odpoví, že je to právě ona. Hned na to je obě vcucne a vyplivne přímo ve světě pohádek. Když se obě z toho šoku vzpamatují, chtějí se dostat co nejrychleji zpátky do svého světa, jenže to nebude tak snadné. Z Chantal je totiž Šípková Růženka, která má jen ležet a čekat na polibek od prince. Ten shodou okolností vypadá jako její bývalý spolužák Danger. Jenže Chantal není nějaká hloupoučká princezna, z té kletby se může zachránit sama! A hned potom se musí dostat ven z té zatracené pohádky. Než se ale z pohádkového království dostane domů, musí nasbírat pro svůj Instagram ten nejlepší content. A tady je toho tolik! Princezny, pitomí princové, drak, létající koberec a tisíce dalších bizárů, které ve světě lidí prostě nejsou. Ale je tu zásadní problém. Možná větší než to, že se jim pořád nedaří z pohádky dostat pryč. Není tu totiž internet a její mobil se pěkně rychle vybíjí… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (15)

jara12 

všechny recenze uživatele

Fakjů princezny se odchylují od původní série a přináší ztřeštěnou komedii zasazenou do pohádkového světa. Dvě postavy z původní série, Chantal a Zeynep, se omylem ocitnou v pohádce, kde mluví vulgárně a chovají se jako závislačky na sociálních sítích. Film nabízí směs humorných i trapných scének, které se pohybují mezi vtipnými a nepovedenými momenty. I když je stopáž přetažená a příběh není silnou stránkou, film si dělá legraci z pohádkových klišé a nakonec se mu daří zaujmout svým neomaleným přístupem. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Jsem zastánce, toho že Němci neumí točit pohádky. Naštěstí tohle není pohádka ale fakt dobra fantasy komedie která si umí dělat srandu z klasických pohádek. Herecké výkony jsou fajn, humor, který je správně připitomělý se mi líbil a jsou tu dobrý efekty. Vytkl bych moderní slang kterého je tam až příliš a i já jsem něčemu nerozuměl. Ve výsledku je to správná blbina u které se budete bavit a můžete u toho vypnou mozek. Takže za mě 75% za fajn blbost. ()

Reklama

diax3 

všechny recenze uživatele

Parodie na pohádky, která je ve finále celkem dobrá pohádka. Princezna, která je zároveň "holka ze sídláku", schopná vrhnout se do nabíjení mobilu lidskou duší, po svém překonává magické a dobrodružné situace, zatímco její kamarádka se díky řadě mučících technik školí na čarodějnici. Nápad, jak zakomponovat LGBTQ+ friendly aspekt se sluhou byl za mě nenásilnej a jako support woman power by mi bývala úplně stačila Chantal - ta "Artuška" byla už moc. Nicméně jsou tam originální nápady, stále se tam něco děje, a jestli se vám líbilo Fakjú pane učiteli, tak tohle sice neni stejný, ale myslím, že se pobavíte. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Trilogie Fajků pane učiteli (především jednička) byla svěžím a humorným závanem na poli německých komedií a jsem rád, že se tvůrci rozhodli pro pokračování, byť poněkud jiným žánrovým směrem. Jella Haase se svou Chantal byla rozhodně jedním z nejzábavnějších elementů v rámci filmů: Proč ji tedy nevyužít jako živnou půdu pro pohádkové dobrodružství? Tím, že film vznikl ve vlasti bratří Grimmů, působí o to více úsměvně a ironicky. Fakjů princezny v sobě celkem úspěšně snoubí potrhlou komedii s fantaskním příběhem o ženské emancipaci a důležitosti přátelství, což jsou v dnešní době sice častá (a tím pádem nadužívaná) témata, nicméně v tomto případě je to okořeněno právě oním netradičním žánrovým pojetím. Z technického hlediska šlo o uspokojivě natočený kousek se solidním soundtrackem a vůbec se v budoucnu nebudu bránit opakované projekci. Jen bych si ji dal určitě v originálním znění. ()

mrtvej_pes 

všechny recenze uživatele

Bylo to lepší, než by jeden čekal. Šel jsem na to s pocitem, že to prostě bude úplná blbost, přeci jenom trailer už je na tom dost blbě a na první pohled to vypadá jako úplná sračka - navíc samotný název filmu není úplně nejlákavější a ani nenabádá k dalšímu zkoumání -, ale ve výsledku je to velice příjemná záležitost, na kterou bych se klidně koukl znovu. Humor je úplně dementní, ale když na to má člověk rozložení, tak se aspoň párkrát zasměje. S tím jsem nějak počítal. S čím jsem nepočítal je, že to je vlastně velice dobře vymyšlený příběh, který v žádném případě nehraje jen na první dojem. Není to nic převratného, ale jednoznačně jde znát, že si s tím tvůrci dali práci, protože linie filmu možná předvídatelná je, ale ten naprosto kreativně dementní způsob, jak příběh postupuje - to by jeden nečekal. Dokonce to má i kloudnou myšlenku a - nevěřím tomu, že to píšu - uvěřitelný vývoj postav (tak, jak to v komedii jen lze). Navíc film pracuje s podobnými motivy jako Barbie minulý rok, ale mnohem přirozeněji a především mnohem lépe. Celkově musím říct, že mě to opravdu překvapilo. Ani ta dvouhodinová stopáž tomu nijak nepřekážela. Fakt hustý. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět vtipné a nepovedené záběry. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama