Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z knihy si vzali asi jako Ajatoláh z Bhagavaghíty, ale to přece vůbec nevadí. Podstata byla zachycena a to je hlavní. V momentě, kdy si jeden okapi a dva mravenečníci uvědomí své lidské já a rozhodnou se povstat proti otci (Brando) a převzít kontrolu nad ostrovem, je to i docela svižně akční, plné výbuchů a šíleného vola Kilmera. Nechápu hodnocení ostatních čsfďáků. ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

Reklama

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Príšerná réžia, kamera, Val Kilmer a miestami tupo hluchý scenár kazia tento film, ktorý ináč mohol byť celkom dobrý. Až na pár vínimiek dobré herecké výkony (vrátane Branda), (snáď až prirýchlo) napredujúca story s filozofickoupríchuťou, sexi exteriéry, samozrejme masky, hudba ´- to všetko je takmer zabité, a to sa už opakujem, príšernou réžiou. Škoda je keď sa áčkový rozpočet spracuje štýlom grindhousu, keď vyhrá chaos nad predcíznosťou. Akoby by si to štáb medzi sebou rozdelil fifty-fifty: na tých čo vedeli čo robia a na tých čo nie. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac nez priemerny film s priemernym scenarom, priemernymi trikmi a priemernymi maskami. A priemernym reziserom Frankenheimerom. Jedine comu nechapem, je ucast velikana Marlona Branda /Tramvaj do stanice touha, Kmotr, Apocalypse Now/ v tomto cirom priemere. Tymto sa samotny Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ zosupol hodne dole a stale tam je. 50 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • V začiatočnej scéne s člnom na mori je vidieť v odraze vody tieň mikrofónu. (tXtX)
  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno