Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dějově jakž takž, ale se zdlouhavým závěrem. Masky se pochopitelně ohleděly, takže ke konci, kdy je děj založen jen na vzájemném vybíjení je kapánek nuda. Masky jsou ovšem na vysoké úrovni (bodejť ne když se na nich podílel Stan Winston), ale jednu loutkovou sekvenci jsem postřehnul. V závěru mi chyběla scéna postupné změny hlavního hrdiny. Celkově hodnocení proti starší verzi je těžké. V něčem byla tato verze lepší (hlavně po technické stránce), ale v něčem zase horší (závěr!!). Přesto všechno i pár h.m. v nové verzi, lze snímek jistě hodnotit kladně. Vysloveně mně štvalo kecání (tzv. hlasité myšlení) do děje. 110701 nova 9205/9618 ---------* Nemohu spomoci, ale stará verze se mi i po druhém zhlédnutí této nové zdá lepší. Ne technicky, ale v této je až moc hluchých míst na můj vkus. Této verzi také chybí na začátku ta trocha tajemna. Nepomáhá ani herecké obsazení, takže stále pouze slabší průměr. Objevuje se zde i známý Ron Perlman. ()

tenebrae86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle hnusný remake nemůžu ani cítit. Uvažuju, co se asi při natáčení posralo, že tvůrci tak neskutečně zprznily tak perfektní příběh, jako je Ostrov Dr.Moreau. Na tomto filmu se nepovedlo zhola nic. Působí amatérsky a scénář je naprosto příšerný. Zvířata vypadají strašně, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Prostě, když se oběvilo některé znich na obrazovce, zmocnil se mě pocit znechucení. A to se ani raději nezmiňuji o jejich sexuálních orgijích a kulometných přestřelkách v druhé půlce filmu. Fuj, vrchol nevkusu. Jak jsem se již zmínil, filmaři to totálně posrali a potenciál skrytý na tajuplném ostrově zůstal nevyužit. Marlon Brando se otáčí v hrobě a já si spravím chuť stejnojmennou klasikou z let sedmdesátých, s Michaelem Yorkem v hlavní roli. ()

Reklama

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Třetí verze slavného románu, tentokrát v režii hollywoodského rutinéra Johna Frankenheimera. Musím říct, že i tahle verze mě, přes veškeré své nedostatky, baví. Masky byly velmi zajímavé, některé šílené i nechutné, maskéři se tady evidentně pěkně vyřádili. Triky občas trošku pokulhávají, ovšem to se dalo v klidu přežít. Co se týká poselství, tak film vysílá jasný signál a má i určitou hodnotu. Herecké obsazení v čele s Marlonem Brandem, Valem Kilmerem či Ronem Perlmanem, nelze označit jinak, než jako hvězdné. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že chyba byla na mé straně a že jsem to nepochopila, protože není možné, aby film s tak zajímavým námětem a vynikajícími herci byl taková... doplňte si dle libosti. Už si to nemyslím. Snad to mělo šokovat, ale šokuje to pouze nechutností a nevkusem. A do nebe zívající nudou. Také jsem slyšela o tom, že Marlon Brando měl svérázný smysl pro humor, ale pokud se projevil účinkováním v tomhle zvěrstvu (doslova), tak bych slovo "svérázný" snad vyměnila za "zvrácený." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Marlon Brando chcel určitým spôsobom sabotovať celý projekt a poriadne naštvať šéfa štúdia New Line Cinema. Počas natáčania oslovil režiséra (John Frankenheimer) s tým, aby stopol produkciu a aby spolu "tajne" prepísali scenár. "Zastavil auto a povedal mi, aby sme sa vykašlali na štúdio, že nevedia, čo robia. Hovoril, že ma skvelý nápad ako obohatiť film. Chcel, aby postava doktora Moreaua nosila po celý čas klobúk. V samotnom závere by si ho dal dole, a divák by zistil, že pod ním sa skrýva hlava delfína," povedal John Frankenheimer, režisér filmu. (tXtX)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)
  • Val Kilmer bol počas nakrúcania neskutočne arogantný a agresívny. Do potýčky sa dostal s oboma režisérmi aj viacerými hercami. Nepáčil sa mu scenár a tesne predtým, ako padla prvá klapka, docielil to, aby bol predsa len upravený podľa jeho predstáv. (tXtX)

Reklama

Reklama