Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

monolog 

všechny recenze uživatele

Lepší SF (tentokrát ne speculative, ale spíše science), kromě odpornejch moralizujících kydů a žvástů na téma "Bůh a já" a "Amerika jako poslední svobodná výspa matičky Země ve všech dobách" na začátku se to dá. Triky nejsou nejdůležitější věcí na filmu (což je u SF fajn). Určitý věci mi ale osobně přijdou docela pitomý - SPOILER Třeba proč armádní stroj stonásobně silnější než všichni členové výsadku dohromady nezabije ale jen poraní? To mi přijde jako hovadina do nebes volající a ten lacinej srdcervoucí konec je taky zbytečnej. Osobně by mě zajímalo, kdy už zase konečně někdo přestane hlavní hrdiny na konci zachraňovat a opravdu je zabije. Ve srovnání s dalším snímkem o dobývání Marsu z toho roku, Mise na Mars, je tento mnohem akčnější a zábavnější. Přesto má podobně zmršený konec a mnohdy i lapsovitý scénář. Ale to se podá, namítl by někdo, když se na to kouknete víckrát. Ale to se nepodá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po filme Misia na Mars z toho istého roku je toto asi druhý najobľúbenejší film z prostredia Marsu. V podstate tu máme aj dosť hviezdne obsadenie (na rok 2000) a herecké výkony teda nieje nutné spomínať. Čo sa týka nápadu, respektíve príbehu, je to neskutočné sci-fi, ale ja som to v mojom detskom veku doslova žral. Prostredie planéty Mars je úchvatné - z tej oranžovej až bolia časom oči. Vo filme pomaly prichádzame o astronautov a to dosť rozdielnymi spôsobmi, ktoré by ste možno nečakali. Pokiaľ nehľadáte film roku, máte radi nepreskúmaný vesmírny hmyz, nevadí vám prehnané sci-fi, máte chuť na film z vesmíru a uvedomujete si, že je to snímka stará 20 rokov, tak vám ho určite odporúčam. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní sci-fi plná žánrových klišé, vědeckých nesmyslů a dějových nelogičností, zkrátka další průměrný hollywoodský velkorozpočtový film - leč o nic průměrnější a klišoidnější než 90% jiných sci-fi filmů jasně určených masovému diváku. Mix akce, mudrování o vědě a o Bohu, emzáckých hmyzáků a nepěkných lidských vlastností - možná právě to je trošku problémem tohoto - a podobných filmů. Až přílišná snaha zavděčit se právě těmto povrchním (po předpokládané vysoké kinonávštěvnosti perspektivně víceméně televizním a video) konzumentům, pro něž však paradoxně film není dostatečně hloupý a akční na to, aby jej dovedli zcela ocenit... S nadhledem dvě a půl hvězdičky za film a půl navíc za vcelku povedené zvláštní efekty a vůbec vizuální stránku filmu je myslím odpovídající hodnocení. Byť ten happyendollywoodský konec i mě docela pil krev... - - - P.S. Jó - a nehledejte furt v těchhle zábavičkách hloubku... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mě to zas tak úplně dementní nepřišlo. Naopak tam byly momenty, kdy jsem se hezky bavil. Nejvíc se mi líbil průzkumnej robůtek Amee. Je vidět, že i když jí něžně pojmenovali ženským jménem, tak to neznamená, že to bude pořád přítulná kočička. Třeba, kdyby mu dali jméno Charlie, tak mohli mít po starostech, protože robůtek by to vyhodnotil, že je mezi samými chlapi a tudíž v bezpečí. Komunikace je naprosto klíčová a jinak to chápe umělá inteligence zvlášť, když má být dle jména žena. To je potom ten správný hokej. Že je to ten správný námět dokládají zprávy z dneška. https://search.seznam.cz/?q=chatovaci+roboti+vlastni+jazyk&url=https%3A%2F%2Fwww.seznam.cz%2Fzpravy%2Fclanek%2Fmel-musk-pravdu-chatovaci-roboti-komunikovali-vlastnim-jazykem-facebook-je-musel-vypnout-35118&data=lgLEEA3KKY_clrmd7tTwtgT5mzPEQMvZcpu0laK-dtwiP_xZI1luIdu_DRexDnM5lq-YycFvUOJnCtQvmzwUCB62oEtDSUbJaT1Ho3YjrV2h8Ns0xD3OWYKoBsQC44ySxALILcQCDOE%3D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opravdu bylo potřeba na Mars házet robota? To to prostě nemohli udělat s nějaký mimozemšťanem? A není to celé vlastně jen romance o dvojici, která se k sobě absolutně nehodí? Nebýt té sexy scény na začátku, tak mě tenhle film ani nechytne, ale Carrie-Anne na to rozhodně měla. Tenhle film ne. Srovnání s takovým "Marťanem" si ani nezaslouží. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)
  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama