Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdoví.. Třeba jednou zvednu kámen a na něm bude napsáno vyrobeno Bohem.. Vesmír je totiž plný překvapení.." Tak s takovou se na Marsu rozhodně bát nemusí !! ;) Vyrobeno ?? Proč vlastně ?? Bohem ?? To dost těžko.. Spíš asi sbohem.. Sbohem navždy, pane Hoffmane !! Jen škoda, že si režisér tohohle skvostu na svou cestu do zapomnění nevzal i škrábala Lemkina, Chucku Pfarrerovi budiž odpuštěno, ta prvotní myšlenka totiž vůbec nebyla špatná, i s těmi jeho nadpozemsky křečovitými dialogy, to by nás vlastně ušetřil i Odstřelovače a do budoucna jistě ještě několika dalších taškařic.. Chudák Tom Sizemore !! I když on nakonec prostě jen asi bere všechno.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Až lidstvo matičku Zemi úplně rozmrdá, přesune se i se svými destruktivními choutkami na Mars, takový je plán. Jenže na čtvrté planetě jaksi chybí vzduch... ale to nevadí! Pošle se tam sonda s řasami, co se rozmnoží a za pár let dýchatelnou atmosféru vyrobí, aby ji lidi zase mohli vesele likvidovat zplodinami. Něco se ovšem posralo - řasy zmizely! Co s tím? No lidstvo přece vyšle záchranný tým naprosto nevyrovnaných osobností v plechovce, co se rozpadne sotva na ni posvítí Slunce. Představme si jednotlivé protagonisty: kapitánka Carrie-Anne Moss splňuje ženskou kvótu a v týmu je proto, aby romantická linie nebyla teplá. Její namyšlený zástupce poručík Benjamin Bratt je arogantní fracek na pár facek. Terence Stamp je v příběhu na kecy o Bohu. Tom Sizemore reprezentuje užvaněného vědce-správňáka, Simon Baker zase hysterického vědce-padoucha. Pak tady je ještě inženýr supersprávňák Val Kilmer, co všechno ví, všechno vyřeší a divák by mu měl zřejmě držet palce... tahle nehodná divačka nedržela. Všichni jsou víceméně bílí, což je odpudivě, skandálně, rasisticky nemultikulturní, FUJ! Obsazení sice ucházející, ale v podstatě jsem si z té sbírky načrtnutých charakterů nedokázala vybrat jedince, pro kterého by stálo za to cítit napětí, prožívat ten film. Robot se splašeným mikroprocesorem (takhle ignorovat pana Asimova a jeho zákony robotiky, hanba!) působil proti staršímu bráchovi Terminátorovi jako neškodný japonský hračkopejsek Aibo. K oživení nepřispívala mdlá režie, ani kulhavý scénář plný Kokotin (ano, s velkým K). Jakž takž teda můžu pochválit audio-vizuální stránku, obsazení je navzdory Kilmerovi taky plus, ale co dál, co vyzdvihnout, aby si to zasloužilo tu moji třetí astru? Snad hudbu, pokud u toho nějaká byla... Kurňa, já nevím, prostě mi to přišlo jako snesitelný průměr, který by divák neměl sledovat v horizontální pozici, jinak vytuhne jak špalek. A nakonec - Gilmour93 má pravdu, proč si raději neschrupnout? O nic extra nepřijdete. 50% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedené béčko. Stále se něco dělo, všichni padali, spěchali, umírali, přesto to byla stokrát viděná, předvídatelná nuda. Když se z ní oloupe lak moderní trikové techniky a kosmetických úprav, je to příběh jak vystřižený z béčkových filmů padesátých let, kdy osamělí dobyvatelé létali na Mars, aby se tam nechali sežrat. Všemu dodává korunu komická scéna patetického umírání při vydýchání kyslíkových bomb a to na planetě plné kyslíku, což všichni věděli, protože právě jeho velké množství tam letěli zkoumat. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Výborný casting je to jediné, co nejvíce film drží nad vodou. Další výlet na Mars se potkal s velmi špatným scénářem, kdy se prakticky nic moc neděje. Boj o přežití není nijak propracovaný, logikou drhne a prvních sedmdesát minut je jedinou hrozbou robotická šelma, která ohrožuje posádku. Prostor pro samotnou pointu je napěchován do deseti minut, tristní !!! Také jsem celou dobu přemýšlel, kde se promrhalo osmdesát míčů, neboť film vypadá trikově docela hnusně. Díky hercům to uteklo, ale vše ostatní se nepovedlo......4/10 ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama