Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

monolog 

všechny recenze uživatele

Lepší SF (tentokrát ne speculative, ale spíše science), kromě odpornejch moralizujících kydů a žvástů na téma "Bůh a já" a "Amerika jako poslední svobodná výspa matičky Země ve všech dobách" na začátku se to dá. Triky nejsou nejdůležitější věcí na filmu (což je u SF fajn). Určitý věci mi ale osobně přijdou docela pitomý - SPOILER Třeba proč armádní stroj stonásobně silnější než všichni členové výsadku dohromady nezabije ale jen poraní? To mi přijde jako hovadina do nebes volající a ten lacinej srdcervoucí konec je taky zbytečnej. Osobně by mě zajímalo, kdy už zase konečně někdo přestane hlavní hrdiny na konci zachraňovat a opravdu je zabije. Ve srovnání s dalším snímkem o dobývání Marsu z toho roku, Mise na Mars, je tento mnohem akčnější a zábavnější. Přesto má podobně zmršený konec a mnohdy i lapsovitý scénář. Ale to se podá, namítl by někdo, když se na to kouknete víckrát. Ale to se nepodá. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mého docela podceňovaná sci-fi, která sice nepřináší nic světoborného, ale přichází s přímočarým schématem - po velmi krátkém úvodu je jasné, že poslání mise jde rychle stranou, a že se tady bude bojovat o holé přežití a mnohdy nevyhnutelně umírat. V "Rudé planetě" se navíc sešla sympatická sestava herců, kteří každý předvedli to svoje a někteří z nich dokonce něco navíc - nejen Val Kilmer, ale i Carrie-Anne Moss..."Rudou planetu" slupnete jako malinu a ani vás nebude tlačit v žaludku. Příjemný, oddychový film bez přehnaných očekávání, která nechce a ani nemůže naplnit. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně podobné téma jako Mise na Mars, jen úplně jiný pohled. Po povrchu Marsu se tentokráte naši hrdinové prohánějí bez pomoci dýchacích přístrojů. Na Marsu totiž je vzduch, jen ze začátku nikdo neví jak se zde objevil. Všechny otázky nám ale zůstanou bezpečně zodpovězeny. Rudá planeta je o dost akčnější než De Palmova "Odysea". Tentokráte se hlavním záporákem stává robot Amee, který byl zapůjčen od námořnictva a který bezpečně ovládá taktiku boje. Herecké obsazení se opět hemží mnoha známými tvářemi. Val Kilmera moc nemusím, ale tady se to dalo vydržet. Celkové zhodnocení obou snímků je takové že jsou průměrné. 50%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda. Tenhle film jsem viděl už asi třikrát a nikdy me nedokázal nijak zvlášť zabavit. Příběh je pěkně blbej a herci ještě horší, Kilmer vypadá jak blbej frajírek a Carrie-Anne Moss je nějaká seschlá. A co se týče triků, tak ty byly snad úplně nejhorší, všechno je až nechutně počítačový, ale na druhou stranu zas ten robot nebyl až zas tak špatnej, ale stejně od tohohle ruce pryč ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak jasně. V Rudé planetě střídá jeden nesmysl druhý a celý ten film je k smíchu, ale u podobných sci-fi béček jsem schopen na dočasně zapomenout na základní fyzikální poznatky za předpokladu, že je snímek alespoň trochu zábavný. Rudá planeta není. Je to táhlá a ukecaná cesta několika oskafandrovaných lidí po prázdné marsovké krajině, okořeněná prázdnými a stupidními dialogy. Ještě že tam mají toho robotického psa, nedopatřením přepnutého do kung-fu bojového módu :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)
  • Po havárii na kosmické lodi se velitelce Kate Bowmanové (Carrie-Anne Moss) podaří opět "obnovit umělou gravitaci" spuštěním otáčejících se prstenců ve střední části a všechny vznášející se předměty spadnou zpět na podlahu. Takto vytvářená gravitace funguje však na "odstředivém principu", kterážto působí pouze na předměty, jež se přímo dotýkají podlahy, tj. na vnitřní straně prstenců, kdy tyto předměty jsou k ní přitlačovány, tudíž na volně vznášející věci by nemohla mít absolutně žádný vliv. (Lasskoun)
  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno