Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být velmi dobrý, ale je bohužel přesně takový, jako v něm použité dekorace. Plochý, nezáživný, rudý. Šikovný režisér by si dozajista s poměrně slušným námětem a tajemnou záletkou poradil a dokázal by do filmu vpašovat jak myšlenkovou hloubku (i když problém věda vs. víra analyzuje nepřekonatelně Zemeckisův Kontakt), tak akční spád. Hoffman ale natočil nudnou ucouranou konverzačku, kde veškeré pokusy o napětí končí na přílišné předvídatelnosti a veškeré pokusy o filosofické zamyšlení na dvojrozměrnosti postav a křečovitých dialozích. Připočtu-li průměrné triky a až někdy až trapnou snahu po monumetalitě (např. závěrečná scéna na orbitě zřejmě chtěla dosáhnout Kubrickovské majestátnosti, ale výsledek je tristní), vychází mi podprůměrné sci-fi. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně podobné téma jako Mise na Mars, jen úplně jiný pohled. Po povrchu Marsu se tentokráte naši hrdinové prohánějí bez pomoci dýchacích přístrojů. Na Marsu totiž je vzduch, jen ze začátku nikdo neví jak se zde objevil. Všechny otázky nám ale zůstanou bezpečně zodpovězeny. Rudá planeta je o dost akčnější než De Palmova "Odysea". Tentokráte se hlavním záporákem stává robot Amee, který byl zapůjčen od námořnictva a který bezpečně ovládá taktiku boje. Herecké obsazení se opět hemží mnoha známými tvářemi. Val Kilmera moc nemusím, ale tady se to dalo vydržet. Celkové zhodnocení obou snímků je takové že jsou průměrné. 50%. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

typický príklad, ako zmrviť celkom slušný námet - áno, pretože tento film v sebe ukrýval zopár pekným temtických liniek, motívov a nápadov, ktoré, ak by boli spracované inakšie (lepšie) mohol vzniknúť celkom slušný film. pretože je známe, že aj v žánri sci-fi môžu vzniknúť kvalitné tituly či už po stránke akčnej, vizuálnej a efektovej, ale aj (prípady Kubricka a Tarkovskeho) intelektuálnej, umeleckej či dokonca zľahka filozofickej. tento film mohol mať na jednu z posledných kategórií celkom solídne vyhliadky, keby to amíci v hollywoode totálne nezmrvili a nesnažili sa z toho vyrobiť komerčnú kinohitovku, hororovú zlátaninu a bohviečo ešte. navyše celkovému dojmu dopomohol mizerný a skoro žiaden scenár s príšerne polopatistickými momentmi a typickými americkými akčno-romanticko-moralistickými miestami. takže sláva sa nekonýá, ostáva nám už len zamýšľať sa, prečo bol zasa jeden potenciálne potentný námet dodrbaný na maximum. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Přeze všechny výhrady, které je na adresu Red Planet možné (a do značné míry po právu) vznést, a také jsou zhusta vznášeny, jak dokazuje zdejší hodnocení, přesto si myslím, že cizost a nepřátelství kosmu k člověku a vůbec celá protikladnost lidského a nelidského (ať už tím je mimozemský život či Asimova ignorující robot) stejně jako vztah člověka k člověku v nelidském prostředí tematizuje tento film poměrně zručně. Natolik, aby si zasloužil více pozornosti než proklimbaný večer a necelých padesát procent. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Pár skutečně dobrých nápadů a celkově dobře zvládnutý obraz technologie v blízké budoucnosti. Co se tak jako příběhu týče, není to sice asi žádná perla, ale rozhodně neurazí a místy i zaujme. V poslední části mi přijde celkem vtipné zacházení s tím ruským vehiklem. Krásný je konec kdy trinity povídá - musím lépe poznat údržbáře. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama