Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (148)

Losik 

všechny recenze uživatele

Temné Fantasy Anime v čele s Gutsem a jeho brutálním mečem, který všechno rozseká na kusy.Statická animace někomu nemusí vyhovovat, ale mě se líbí víc, nahodí lepší atmosféru a zachytí lépe situaci a náladu. Hloubka postav a promyšlený příběh v temném a brutálním světě. Vše se točí okolo žoldáků jménem Band of the Hawk.Hlavní mínus celého seriálu je jeho nedokončení a bez mangy se nedozvíte jak to s Gutsem a Griffithem vůbec dopadne. Jeden z mých prvních anime seriálů, ale zato jeden z nejlepších. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ideální příležitost, jak seriál představit tuzemskému divákovi, bylo spuštění nového kanálu Déčko. Jenže veřejnoprávní programoví dramaturgové nepochopili, že pro hošíky je tam svalovec rubající mečem v hektolitrových krvavých stříkancích , pro dívenky samostatně se rozhodující ženská figura, pro filozoficky založené rodiče pár myšlenek o osudu a ceně za dosažení svého snu a pro všechny ostatní naprosté šílenství rozpoutané v posledních dvou dílech. Kam se na to hrabe Lotrando a Zubejda. Je pravda, že nejprve jsem to samé viděl ve třech dynamičtěji animovaných celovečerácích, ale i tak mě seriál doslova strhl. ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele

Berserk popravdě nikdy nebyl moje láska na první pohled. Seriál jsem před lety viděl, docela se mi líbil a hodnotil jsem ho pozitivně, ale nebyl jsem zase tak velký fanoušek obecně. Po čase jsem ale viděl další adaptace, začetl jsem se do mangy, podle které tenhle seriál vznikl a postupně jsem se takhle fanouškem Berserkeru stal. Samozřejmě manga je nejlepší způsob, jak si tohle dílo užít. Seriál je však jedna z nejlepších adaptací, jakou si lze vůbec přát. Držela se předlohy docela dobře a když odbočila, nikdy to nebylo na škodu. Seriál také vynechává z předlohy některé věci, ale obvykle jsou to ty věci, které by podle mého názoru v seriálu nefungovaly tak dobře, jako v manze, takže za mě dobré rozhodnutí. Takhle zpětně s odstupem si myslím, že Berserk z roku 1997 je prostě masterpiece a největší slabinou je to, že nepokračoval po dvacátém pátém dílu dál. Pokud člověka zajímá, jak je to dál, musí si sehnat mangu. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Definitivně věc, které patří do anime síně slávy. Jedno z nejzajímavějších filmových děl, jaké máte v životě možnost vidět. Víc netřeba se rozepisovat, stačí jenom maličkost - podívat se na to. A já se nyní jdu vrhnout na čtení mangy, protože serie je poměrně brzo ukončená a je asi spíše jen takovým lákadlem pro diváky, kteří se k manze zatím nedostali. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

ta "levna"animace mi prisla vyborna. prolinacky do staticke mangy. obcas mi vadilo to vecne opakovani jasne skutecnosti. ale v hlouby serialu, vyborny napad a presne jak to umi jen japonci, nic neni cernobile....kazdy ma svuj duvod...kazdy je sam sebou.... serial ma dokonalou hudbu a priserny uvodni song. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama