Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (206)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Ehm... Oka dobrý, jako 45 minutová epizoda ve Twillight Zone, Night Gallery či jiné antalogii by to bylo strašně fajn. Sound design je špičkový, nasvícení setů je taky pecka. Jednoduše je to celé zdatně odvedená řemeslná práce ALE! To by se ten film nesměl vyčerpat po asi půl hodině. Chápu že tady šlo o nějaký ten art, ale myslet si že diváka (minimálně mě) bude zajímat nějaký trauma postavy která je mi totálně jedno, tak to je trochu vedle. Jasně hlavní hrdinka je v prvních minut představena jako outsiderka co žije sama, ale to tomu nepomáhá, protože jako divák nevíte zda si za to mohla sama nebo jen lidi jsou zlý. Proto mě tahle linka vůbec netankovala, spolu s koncem. Než ten ale budu řešit, tak chci ještě být lehce pozitivní a pochválit první konfrontaci s mimozemšťany (kteří jsou btw ti nejvíce stereotypní alieni jaký snad mohli použít) která je atmosferická, ty zvuky byli parádní a náhaněli husinu a fakt mě to v táhlo i s celkovou atmosférou. Skvělá byla i scéna v autobusu.  Bohužel pak je film prakticky furt to samý a mě se ty honičky bez mluvení hned zajedli. Ano, hlavní hrdinka i většina postav tu nemluví. Oka, chápu záměr ale strašně to mlátí do očí jak je to v celém filmu místy na sílu. Například ta scéna v autobuse nebo když na vás nalítne random Alien, jakej člověk by si neřekl minimálně "Kurvaaaa". Tohle v počtu se stereotypním zbytekm filmu a koncem který naprosto nefunguje. To hlavně právě kvůli nijaké hlavní postavě a nezajmém o to co se jí stalo a tyto "art" aspekty tu fakt působí strašně na sílu. Dvě hvězdy za atmosféru první půlky, jinak šílené zklamání. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hnusní generický Asgardi, který bubají už pěkně od desáté minuty filmu. Naprostý luxus, protože nesnášim tyhle okatý potvory, vs. holka, která má spoustu problémů. Konec trochu meh, ale jinak dvě třetiny filmu úspěšně tepají na první signální soustavu, kdy se husina docela objevovala. Hádejte kdo vyhraje? No SPOILER přece úplně všichni. Holka, co má spoustu problémů v hlavě a mimíci, co si modrou matičku Zemi podrobili. Žánrová paráda s luxusními efekty za pár melounů s podivným koncem. No a teď se budu bát v noci chodit na záchod. 75% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokážem pochopiť ak niekoho koniec naštval. Mne sa práveže výsledná pointa páčila veľmi. Film sa dá brať ako pocta béčkovým sci-fi filmom. Kaitlyn Dever je skvelým ťahúňom a jej Damsel in distress som žral aj s navijakom. Na to, že tam nie je žiadny dialóg je film obrazovo sugestívny ( prvý stret s mimozemšťanmi je dokonca veľmi nepríjemný). Postupne film graduje, odkrýva charakter hlavnej postavy, ale zároveň si je vedomí svojich limitov. Občas veľmi jemne prejde do iného žánru (či už akcie alebo drámy) a potom sa znova vráti k útoku mimozemšťanov. Ja som sa bavil. Oceňujem hru kamery, niekoľko chuťových scén ( pavúkový mimozemšťan) a tiež fakt, že to má takú usmievavú, komediálnu pointu. Duffield ma pobavil rovnako, ako kedysi Lovecraftovským Underwater s Kristen Stewart. Za mňa super. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní sekvence jsou celkem zdařilý, a to přesunování emzáků po dřevěný podlaze dělá divy. Jenže po půl hodině by divák už čekal nějakou hutnější zápletku, a taky celkově dospělejší erkovou atmošku. Nic z toho se ale nekoná, a film po určitý době začne bejt únavnej. Konec sem pak doslova protrpěl. No nic, Invaze s Sheenem se už opakovat nebude. 40%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Blízká setkání němého druhu. Komorní sci-fi horůrek s mimozemšťany, kteří jsou klišé od dob  Roswellu.  Hlavní hrdinka pak není zrovna vítací typ a místo chleba, soli a sociálních dávek jim nabídne  trepanaci lebky, upálení či částečné ukřižování.  Možná je za tím  jazyková bariéra, poněvadž to není holka zrovna komunikativní, možná jen obyčejná xenofobie, kdo ví.  A přitom oni samozřejmě přichází v míru a se sluncem v duši a srdcem na dlani. To je však třeba pozřít a vysvětlit to holce, která tu hubu prostě neotevře, kolikrát trvá i devadesát minut. Ve své podstatě a v dnešní době sympatická jednohubka, a to i tím, že si osamělá hlavní hrdinka nehonila frndu a nechtěla mimíky opíchat (pardon, dozvuky Tváře vody ještě neodezněly). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • První okamžik oficiálního dialogu nastane až v čase 01:09:05. (Lajty)
  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama