Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

castor 

všechny recenze uživatele

Na tuhle roli se zvyká sakra dobře a zatraceně rychle. Zatímco u skutečného prezidenta Američan zamlaskal dojetím, když sledoval, jak láskyplně se chová ke své manželce a páru pejsků, u jeho dvojníka to začalo s rozpaky. Jenže pravý vládce Bílého domu je ve skutečnosti hovado, do psů za oponou klidně kopne, jeho politikaření je zkorumpované, jeho manželství ztuhlé, jeho milenka nadržená. A právě další úlet se sekretářkou se mu stal osudným, upadne do kómatu a jeho tým vymyslí ďábelský plán. Dvojník Dave to musí vzít za nejmocnějšího muže světa. Jenže ten je prezidentův pravý opak: dobrosrdečný, citlivý, obyčejný chlap, což pozná i první dáma. Navrch šéf prezidentova štábu chce tahat za ještě temnější nitky. A právě intrikány v pozadí začínají šokovat Daveovy reformní kroky. Ivan Reitman je solidní komediální tvůrce, scénárista Gary Ross už příjemně překvapil s komedií Velký a pak i se Seabiscuit, situační humor tak funguje, herecky je to také jízda (hlavně Kevin Kline a Frank Langella). Ve výsledku tu tedy máme další z řady poctivých laskavých amerických limonád let devadesátých. Buďme za takové rádi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o ideálnej hlave štátu s výbornou ústrednou dvojicou. Škoda, že sa protivníci za tú chvíľu panovania prezidentovho dvojníka nezmohli na viac. Také oživenie v podobe nejakého toho Lía Harvyho Osvalda by bolo osviežujúce. Nuž, to by ale asi na režisérskej stoličke nesedel Reitman a žáner by nespadal pod romantickú komédiu. 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických filmů,který můj pohled na Spojené státy aspoň na chvíli osvítil čistým světlem.Prezident USA má různé postranní aktivity a tak pověří poradce a tajnou službu aby našli dvojníka který by ho občas zastoupil když se bude mazlit se svou sekretářkou.Když najdou Daveho(Dejva) představí ho prezidentovi a ten je s jeho podobou spokojen.Když si to prezident ve volné chvíli rozdává se svou milenkou tak zkolabuje,upadne do komatu a Dejv se ujme na přání prezidentových poradců na ostro role prezidenta USA.Jeho chování je úplný opak skutečného státníka a budí v lidech rozpaky i první dáma Sigourney Weaver svého muže nepoznává,ale časem zjistí že vedle ní vystupuje někdo úplně jiný.Dejv navrátí do úřadu charakter a smysl pro povinnost a začne prosazovat důležité věci a těm méně důležitým seškrtá rozpočet.Nakonec Dejv simuluje na tiskovce záchvat a vrátí se zpátky ke své původní práci.Skutečný prezident je pohřben a novým se stane viceprezident Ben Kingsley.První dáma jede za Dejvem,protože s takovým chlapem chce zůstat dál.Dejv se nechoval jako loutka a vystupoval sám za sebe tak doufám že se někdy někdo takový objeví na české politické scéně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama