Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Po té přišernosti, kterou nám Svoboda nadělil rovnou ve dvou dílech loni, jsem se dalšího nízkorozpočtového televizního krimi filmu pod jeho režií docela bál, ale nakonec to dopadlo celkem v pohodě, aspoň na české poměry. Asi nebýt relativně solidního scénáře a skvělého Matěje Hádka, hodnotím Cestu do tmy hůř. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cesta do tmy je horor pro všechny rodiče. Představa drogově závislé dcery je jistě šílená a každý doufá, že zrovna jeho dítko se tomu vyhne. Smutné je, že co se drog týče bohužel skutečně patříme na špici v Evropě a třeba tady u nás v Ostravě i na špici naší země. Proč to není alarmující pro politiky? Není to přitažlivé téma pro veřejnost před volbami. Naše vrcholné představitele to prostě nezajímá. Takže policii chybí v tomhle ohledu větší moc v rukou, tvrdší a údernější postihy a především na velmi tragické úrovni je prevence. Matěj Hádek je velmi kvalitní herec, aby zlomeného a naštvaného otce ztvárnil dost dobře. Film se ale též nevyhýbá klasickým klišé. Jako že třeba právě politik je zbabělec, nebo že policie souhlasně pokyvuje hlavou a povídá si mezi sebou o tom, že by snad mohli dát muži metál apod. I přesto jeho způsob pomsty a závěrečné odhalení je něco, co uspokojí každého, kdo tomu svinstvu neholduje. S lehkou stopáží a kvalitními hereckými výkony + tématu, které je v naší zemi více než aktuální to zase takový průšvih není. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Nechápu to rozdílné hodnocení a už vůbec ne odpady a jednohvězdy i u těch kolegů s nimiž jsem jinak max +/- * za jedno. Jasně mělo mouchy, ale na méně než 3* bych to nehodnotil. Vidím to na 3,5* a protože mne film zaujal a pustil jsem si ho ještě druhý den znovu zaokrouhluji na 4*. Nemůžu dát 3 něčemu co mne baví víc než nějaká průměrná detektivka, které se ani moc nevěnuji, nudné pak dám za 2* a lituji ztraceného času. Po druhém shlédnutí Cesty do tmy už to nízké hodnocení u některých nechápu vůbec, když jsem hledal ty mouchy, našel, ale skoro jsem přestával hledat, protože mne to bavilo a spíše jsem se věnoval než chybám pohnůtkám hl. hrdiny, kterého tedy M. Hádek zvládl vělmi dobře. Neříkám, že vše v reálu by bylo tak, jako ve filmu, ale bohužel tyhle osudy tu jsou a někdy si říkám, že je vlastně lépe, že děti nemám. Tohle bych nedal. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré sa dotýkajú reálneho života, a to je tento prípad. Má to samozrejme svoje muchy, ale hodnotím to za **** Piatu hviezdu dávam navyše za to, že tuná poniektorí odborníci a fajnšmekri dávajú jednu hviezdu alebo odpad a jedným dychom hodnotia naplno také kokotiny ako Barbie, Svetlonoc a iné výdoblitky súčasnej kinematografie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. To, co na začátku vypadalo zcestně, dostalo koncem slušné grády. Podařená retrospektiva - co vedlo uznávaného vědce až k přepadení banky. Jen mi trochu chybělo obvinění sám sebe, že na dceru neměl čas a díky tomu propadla drogovému svinstvu. Cesta do tmy je velmi slušná cesta mstitele jak dosáhnout cíle. Autory chválím. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama