Reklama

Reklama

Copy Shop

(festivalový název)
  • Rakousko Copy Shop
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Komedie
Rakousko, 2001, 12 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh anonymního majitele kopírovacího centra, v němž se hlavní postava nekontrolovatelně kopíruje. Bez dialogů pouze s hudebním doprovodem nám autor odhaluje svoji absurdní vizi. (raffspIn)

Recenze (11)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pořádná noční můra. Kdyby Kavka žil v dnešní době, asi by natočil podobný film. Je zkomponovaný jako kvalitní Kavkova povídka. V poslední době jsem viděl více krátkých filmů o cestování časem a časových smyčkách a velmi často se opakují, jsou si podobné. Myslel jsem, že už mě nic v tomto subžánru nepřekvapí. A ejhle, snímku "Copy shop" se to podařilo. Je hraný, ale zároveň animovaný. Nebo lépe řečeno kopírovaný. Cením originální experiment animování pomocí okopírování hraného, musel být velmi pracný a časově náročný. Vypadá, jako by byl natočený zároveň ve dvacátých, padesátých, osmdesátých a nultých (2000) letech. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který je zajímavě vygradovaný. Na točit snímek beze slov, který je ještě stylizovaně černobílý a který se snaží něco sdělit, není jednoduché, ale tady se to docela povedlo. Hlavně po trikové stránce je snímek hodně dobrý, možná až překvapivě. Ono i v nezávislé, nízkorozpočtové produkci jde udělat zajímavé triky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri niektorých experimentálnych filmoch nemáte šancu prísť na to, v ktorej dobe boli nakrútené. To je aj prípad čiernobieleho Copy shopu. Chlapíkovi sa vymkne z ruky kopírovanie, asi preto, že robí v kopírke a začne sa sám množiť. Bratia/sestry Wachowskí/é by zaslúžili za "skopírovanie" nápadu uplatneného na agentovi Smithovi poriadnu žalobu. Alebo aspoň vyšticovať. ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na digitální kameru, poté každý jednotlivý obrázek vytištěn, okopírován a znova naanimován. (raffspIn)

Reklama

Reklama