Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V téhle hře vyhrává ten, kdo přežije… Kultovní snímek z roku 1987 natočený na motivy předlohy Stephena Kinga (pod pseudonymem Richard Bachman) vypráví příběh ze zvrácené budoucnosti roku 2017. Hospodářství je zhroucené, policejní stát drží vládu v zemi železnou rukou, ve sdělovacích prostředcích panuje tvrdá cenzura a nejoblíbenější společenskou zábavou se stala sadistická televizní show Běžící muž, kterou řídí miláček diváků Damon Killian (R. Dawson). V ní dostávají odsouzení trestanci šanci vydobýt si zpátky svobodu, když dokáží přežít nástrahy arény plné novodobých gladiátorů a dostat se až na její samotný konec. V brutální soutěži se ocitá také Ben Richards (A. Schwarzenegger), policista neprávem odsouzený za masakr hladovějících demonstrantů, který byl ve skutečnosti potrestán za to, že se na masakru odmítl podílet. Po více jak roce unikl z vězení, aby byl udán zpěvačkou Amber Mendezovou (M. C. Alonsová), která jej nedobrovolně doprovázela na letišti. Nakonec jej Killian donutil účastnit se Běžícího muže po boku svých spoluvězňů z řad odboje Harolda Weisse (M. J. McIntyre) a Williama Laughlina (Y. Kotto). Show začíná a diváci očekávají krvavou podívanou. Ben jim ji ale nehodlá dopřát, alespoň ne díky své krvi… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (581)

castor 

všechny recenze uživatele

Je rok 2017, ekonomika dávno padla, ropa i přírodní zdroje jsou vyčerpané. Policejní stát, cenzura, opoziční postoj se netoleruje. Odpor je minimální. Pravda není zrovna populární. Lidé ujíždějí na sadistické zábavné hře Běžící muž. Polda z vrtulníkové hlídky neuposlechne rozkaz střílet do civilistů, nakonec je coby řezník označen přesto on. Putuje do futuristického gulagu, pláchne, přesto se ve zmiňované aréně ocitá. Tvůrci se tehdy pokoušeli o hrozivý pohled na média příštích dekád, trošku satiry se jim sice podařilo protlačit, ale jinak je to limonáda, která vedle té rádoby syrové brutality obsahuje místy docela šílený střih, jindy hodně nezvládnuté akční scény a zoufalé herecké výkony. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to možná nehorázná blbost, ale počítejte s tím, že je to nehorázná blbost s Arnoldem. Navíc základní příběh je také docela originální. Nejvíc pokulhává provedení. S jiným režisérem by mohlo jít o skvělou věc, ale takhle jen běhají hrdinové skladištěm a útočí na ně týpci s motorovejma pilama v příšerných kostýmech a s příšernými hereckými výkony. Je to opravdu promarněná šance, protože s tímhle námětem a Arnoldem by šly dělat divy... Bohužel film odpovídá kýči doby vzniku. Každopádně je nutnost vidět to bez dabingu - tahle angličtina přímo od Štýrského hradce lahodí sluchu! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem k tomu, že Oběť byla dána k dispozici Společnosti a že Společnost požaduje po Oběti jisté služby, t. j. aby zemřela ..." Tak tomu říkám smlouvička. Hned bych jí podškrábnul a šel si zašpásovat se Subzerem, Pilounem, Dynamem nebo Ohnivákem. A kdyby mě přitom pomáhala Amber, tak bych to asi taky přežil. Tohle je totiž dokonalý béčko, který jsem na zrnící videokazetě s německým dabingem viděl mnohokrát. Hodnocení je to samozřejmě nostalgicky subjektivní, ale vzpomínky na dokonalýho právníka, kapitána Freedoma při aerobicu nebo šplhání pro dolary, mi může vzít jen strejda Alzheimer. A abych nezapomněl na poučení - užívání steroidů ohrožuje sluch. A to co říkají v televizi, nemusí být vždycky pravda. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Škvár, který mě naštěstí neodradil od toho abych si koupil Kingovu knihu. Ještě štěstí, že byla jedna z prvních, která u nás od něj vyšla. V pozdějších dobách bych si ji už asi nekoupil - tak špatný dojem ve mě ten film zanechal. Ale tehdy jsem díky dobrému dojmu z těch pár vyšlých kingovek ještě zariskoval. A nelituji dodnes. Že mám hodnotit film? Aha. Takže: Škvár. Těch pár povedených drobků, co tam zůstalo hlavně díky kvalitní předloze, nezachrání můj zoufalý pocit z této akční splácaniny. Zdá se, že Running Man na kvalitní filmovou verzi stále čeká. I když se obávám, že už je asi pozdě. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (37)

  • Snímek je částečně založen na novele, kterou Stephen King napsal pod pseudonymem Richard Bachman. Psal ji 72 hodin a pod pseudonymem ji musel vydat proto, že v době jejího vydání směli američtí autoři vydat maximálně jeden román ročně. (M.U.M)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama