Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejznámější a největší kuchařská soutěž MasterChef se vrací! Přísní a nekompromisní šéfkuchaři, Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář vybírají ty nejlepší amatérské kuchaře Česka, kteří budou bojovat o titul MasterChef a půl milionu korun. (TV Nova)

Recenze (65)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série v roce 2012 byla hodně křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem. A s opravdu nesympatickou trojicí porotců. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. Rok po vítězství sedmnáctileté Kristíny přicházejí další amatérští kuchaři, kteří mají za úkol přesvědčit porotu perfektními recepty s přidanou hodnotou. Hodně horké okamžiky zajistil nejen sobě kondiční trenér Roman, který se málem otrávil, skoro shořel a nakonec zvítězil. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na této sérii MasterChefa mě moc bavilo, jaké emoce vzbudila soutěžící Pavlína a jak moc některým divákům, kteří asi nechápou pojem "reality show", ležela a asi i dodnes leží v žaludku. Tolik kritiky, co se sneslo na její hlavu, jenom skrz její výraznost a expresivnost. Podle mě byla ukázkovým příkladem, jak na sebe upoutat pozornost a tím pádem i zvýšit sledovanost, s čím určitě tvůrci již dopředu počítali. Kvalitativně se jede víceméně ve stejných kolejích, jak u přechozí série, jen s tím rozdílem, že mně osobně přišly úkoly poněkud složitější. Porotci opět nezklamali, jsou stále stejní sympaťáci a profíci každým coulem, kupodivu ani humor jim není cizí. Soutěžící mě rovněž moc bavili, dovolím si tvrdit, že možná i o trochu víc, než jejich předchůdci. Já se bavil královsky, takže u mě dobrý. 8/10. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dělat kuchaře znamená časový stres, hodně hodin v práci a málokdy vidět denní světlo. Zde v soutěži musí ještě být jídlo chutné a kvalitní. Shlédl jsem jen jeden díl. Prý Pavlína neumí vařit a porota jí nadržuje za což jí diváci nenávidí. To je základ pro přiživování této nenávisti na sociálních sítích a podpoře sledovanosti. Je tedy otazník jestli Pavlínu nechá televize i vyhrát, nebo vyhoví pomstychtivým divákům. ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Tahle série má jednu nespornou výhodu a tou je soutěžící Pavlína Lubojatzky. To je totiž exemplář tak neuvěřitelně nesympatické bytosti, že to snad ani není reálně možné. Pokud ona sama do bulváru tvrdí: "Já nejsem taková kráva, to ze mě dělají jen v televizi", tak je třeba se nad takovým tvrzením opravdu seriózně zamyslet, tedy, jestli televize dokáže skutečně vzbudit střihem a celkovou prezentací člověka vůči němu až tolik negativních reakcí, když ti méně tolerantní diváci jí přejí přímo smrt a těm tolerantnějším se po ní stačí jen ošklíbat. Vařit umí kdekdo, takže výběr soutěžících v takové soutěži je vždy poplatný tomu, aby se casting pokusil o výběr nějakého ultimátního hovada, které bude vzbuzovat v lidech silné emoce, přičemž ty negativní bývají silnější. Již v předchozí řadě byl takový potetovaný zloun Honza, ten ale nedosáhl ani zdaleka na fenomén absolutní nenávisti, kterou vzbuzuje soutěžící Pavlína. Produkční by byli opravdovými blázny, pokud by tuto soutěžící předčasně vyřadili, protože dělá emocionálně celou show (spoustu diváků si již ale povšimlo, že má pro sebe skutečně vyhrazeno více času než ostatní soutěžící). Kdysi si podobnou imidž všemi nenáviděné pipky vypěstovala cíleně Agáta Hanychová, ale ta již, jak se zdá, nikoho nezajímá, takže Pavlína na tomto poli neohroženě vládne. Pokud se jedná o chytrý komerční kalkul, pak bravo, pokud se jedná o skutečnou bytost, která se chová, jak je zvyklá, pak spíše upřímnou soustrast. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pořad jako takovej to není špatný, zakoupená zahraniční licence je jasná a je to v pořádku. O porotcích taky nemůžu říct žádný křivý slovo - všichni tři špičkoví séfkuchaři, kteří umí a kteří sami vedou jedny z nejlepších restaurací u nás. Problém je, jakej koncept se v průběhu soutěže pokusila Nova nastolit. A to udržet tam za každou cenu tu pizdu... ehm, teda Pavlínu (sorry, ale vyletělo to ze mě úplně automaticky), která snad 6x uvařila úplně na hovno, přesto ale postoupila dál kvůli své kontroverzní a naprosto nesnesitelné povaze, aby si pořad držel sledovanost. Protože když tam diváky někdo naprosto vytáčí, všichni čekají na ten moment, kdy už konečně vypadne. A to považuju za ohromnej problém, kterej celej pořad vlastně úplně pokazil, protože jiní (lepší!) soutěžící na úkor toho vypadli. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálovém díle ze dne 3. 11. 2020 měl na ruce porotce Přemek Forejt hodinky české značky PRIM a konkrétně model Prim Orlík 38. (TheSlezy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno