Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller ze španělské produkce, který se odehrává téměř celý na území márnice. Celé to na mě trochu dýchlo Hitchcockovinou s výbornou atmosférou, kde vás to stále táhne někam, aby jste se na konci vynořili někde, kde to ani omylem nečekáte. Já se tou mystifikací skvěle bavila a nenudila i když to mohlo být trochu kratší. Zápletka byla možná příliš překombinovaná, ale můj celkový dojem je víc než průměrný. Určitě je to kousek, který stojí za to vidět, tak do toho ! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vystrašený hlídač, prachatá nemrtvá, minulostí stíhaný policajt, zoufalý podpantoflák, uhrančivá studentka. Ale vrahem je beztak zahradník. Takové soustředěné španělské cucání z prstu. Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. Neříkám, že je špatný, ale pointu určitě chválit nebudu. Překombinované je to hadr, nevěrohodné zrovna tak. Takže necivím úžasem, nemrazí mě v zádech, nemám ztuhlou krev v žilách. A to je pár minut po projekci. Sečteno, podtrženo: rozuzlení zauzlovaného je nakonec hodně úsměvné. Stejně jako 79% hodnocení tady!! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co mám tolik rád na španělských thrillerech. Nehraje si to na nic vyjímečného, navzdory tomu dokáže udržet zajímavou atmosféru a především pak přijde se zajímavým twistem. A na ten buď skočíte, nebo vás úplně otráví. A já to španělské kinematografii, z již zmíněných důvodů, žeru skoro vždycky. Super cool film na večer. 8/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek je mírně laxní, zmizení těla z márnice trošku zavánělo námětem na béčkový film. Ale Paulo mě opět dostal, po vlažném rozjezdu následuje solidně promyšlený thriller. Paulo se nebojí zobrazování šokujících detailů, na tvář ženy po autonehodě snadno zapomenu, ale na svačinku ze záchodové mísy určitě ne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama