Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já se u Oriol Paula, nevím proč, nemůžu zbavit obavy, že po pár filmech může být pro diváka předvídatelnej. Přitom ho asi jen podceňuji, protože ač má ve svých dílech hodně silný rukopis a jeho styl je stále stejný, ještě se mi nestalo, že bych ho někdy prohlédla. Naopak mě vždycky posadí na zadek a přinutí mě o jeho filmech mluvit a doporučovat je svým známým. El cuerpo v tomhle nebude výjimka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tahle solidně promyšlená kriminálka má podle mě menší problém v tom, že začíná spíše béčkově, zejména, co se zápletky a motivací postav týče. Atmosféra se tedy buduje překotně, avšak nakonec se dílo podaří. Střípky postupně do sebe začínají zapadat, tíživý pocit alespoň částečně působí i na diváka a vše vrcholí v závěru, který jakoby z oka chtěl vypadnout Obvyklým podezřelím... 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle si rozhodně zaslouží pozornost ! Ačkoli jsem mírně zklamán,jelikož od Španělů už očekávám více, ale takhle překombinovaný Thriller s Krimi zápletkou tady ještě nebyl! Opět vynikající neokoukaný nápad,který zazáří obzvláště ve finišhi,který je perfektně nepředvídatelný,vygradovaný a šance zjistit hlavní Pointu je téměř mizivá . ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama