Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já se u Oriol Paula, nevím proč, nemůžu zbavit obavy, že po pár filmech může být pro diváka předvídatelnej. Přitom ho asi jen podceňuji, protože ač má ve svých dílech hodně silný rukopis a jeho styl je stále stejný, ještě se mi nestalo, že bych ho někdy prohlédla. Naopak mě vždycky posadí na zadek a přinutí mě o jeho filmech mluvit a doporučovat je svým známým. El cuerpo v tomhle nebude výjimka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Škoda, že hlavními hrdiny byl nesympatický zarostlý jeliman, fúrie a cholerický detektiv s vizáží Chucka z Better Call Saul, aspoň jeden sympoš by neškodil. Hlavní problém pro mě ale byl, že jsem čekala asi něco jiného - hlavně ne to, že se příběh v reálném čase odehrává snad na prostoru jediné noci a dne, a taky že co se týče "who did it" jsou karty rozdány od začátku - nemyslím, že to bylo zvlášť nutný, taky mohli chvíli mlžit. Jinak ale spokojenost - pozornost to udrží, Belén Rueda je skvělá mrcha a pointa mě nijak nezklamala. V dnešní době totiž už VŠECHNO bylo napsáno a zfilmováno, a jen Agatha Christie vymyslela snad všechny možné detektivní postupy od "byl to sám vypravěč" po "byli to všichni" atd., takže tenhle motiv pomsty mi přišel rozhodně lepší, než například nějaká ta rozdvojená osobnost. Jasné 4 *. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Španělácká filmová titi-taka ála Barcelona. Samá přihrávečka, narážečka, fintička, otočka a když už by to jednoho mohlo přestat bavit, prásk a je tam gól. Výjimečné na tom je, že u tohoto stylu hry nikdy nevím, odkud to ´prásk´ přijde. Jako správný filmový stoper si nejdřív hlídám toho, pak tohohle, tamtoho, chvilku dokonce běhám se všema třema, až nakonec dostanu jesle od bambuly, co vypadal že je zralej na střídání. Příště nebudu blbej a koupím si lístek na tribunu; na tohle je určitě snazší jen koukat než se s tím snažit hrát. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vyloženě napínavý, jako znepokojivý thriller ze španělské produkce, který mě jen utvrdil v tom, že tahle jihoevropská země prostě tento žánr umí. U El Cuerpa nakonec vůbec nevadí ani to, že je divák po celou dobu veden tvůrci za ruku a nedostává ani miniaturní prostor pro to, zamyslet se jak to vlastně všechno bylo a je. Závěrečná sekvence, kde se dozvíme kdo s kým a jak pak celkový dojem vůbec nenaruší, ale spíše podtrhne ono zmíněné celkové znepokojivé vyznění filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama