Reklama

Reklama

Sok

Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle stejnojmenného románu Iaina Reida. Manželé Hen (Saoirse Ronan) a Junior (Paul Mescal) hospodaří na odlehlém kousku půdy, který patří Juniorově rodině už po generace, ale jejich poklidný život se změní ve chvíli, kdy se u jejich dveří objeví nezvaný cizinec a oznámí manželům, že Junior bude odvezen na velkou vesmírnou stanici a jeho žena zůstane ve společnosti robota. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavá, nezáživná, brutálně nudná vztahovka, která možná potěší několik festivalových a kavárenských artofilů, ale zklame každého fanouška vědecko-fantastického žánru, který doufá v nějaké aspoň trochu pravověrné sci-fi. Tohle není klasické sci-fi, tohle je užvaněná, pseudopsychologizující, pseudohumanistická onanie, přičemž ona "sci-fi" rovina je tak nekonečně dementní, že škoda slov. Nebýt vcelku nečekané dílčí pointy na konci třetí čtvrtiny, vysolil bych tomuhle rozbředlému, rádoby dušezpytnému sajrajtu s chutí odpad. Jedna za australské exteriéry. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo spočiatku potenciálne zaujímavé a lákavé, Ale ako sa dej postupne odkusoval, tak to bolo čoraz viac nudnejšie a slabšie. Vôbec to nevyužilo svoj počiatočný potenciál, a miestami už som ani nechápal, čo sa tam vlastne deje. O popieraní elementárnej logiky ani nehovorím, to je kapitola sama o sebe. Jedna hviezdička za námet, inak fakt bieda. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Psychologickou studii vztahu určeného k vynucenému odloučení jsem kvůli úvodní definici prohlédl dlouho dopředu, nicméně díky kvalitním hereckým výkonům mě komorní, dystopickou bezútěšností stejně zaujala. V porovnání s hladkým prvotním přechodem (nahrazením) však natahované, vyhrocené emotivní "pitvání" při návratu (vypínání) nedávalo valného smyslu, že? Ostatně jako celý koncept. 5/10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil, když jsem se dověděl o premiéře snímku, a tak jsem se výsledkem zklamal! Soka jsem četl hned po dočtení výtečného Asi to ukončím. A stejně jako knihu předchozí jsem si i tuto užil (těží též ze závěrečného zvratu a propracované psychologii postav), přec méně. No bohužel první recenze byly, jaké byly - průměrné až podprůměrné - a mně nezbývalo, než si snížit očekávání, a doufat, že to ve výsledku nebude tak špatné. Jenže ono bylo. Ronan a Mescal se mohou svými hereckými výkony sebevíc přetrhnout, kameraman může zachytit sebehezčí krajinu, ale mdlost scénáře a neschopnost režie tím nikdo z nich ani trochu nezastíní. A to je ten základní problém celého filmu - je to nuda. Dilema páru je předloženo tak fádně, že to nemůže ani v nejmenším zaujmout neznalé diváky, natož pak čtenáře předlohy. Spád děje je nulový, nikam se za necelé dvě hodiny neposuneme, pouze trčíme na místě. A takřka infarktové finále ve filmovém zpracování nudí. A to je škoda přeškoda. Potenciál byl samozřejmě veliký, zato rozpočet očividně malý. Jediné, čemu přihazuji plusové body, je změna perspektivy na Hen na rozdíl od knihy a jedna scéna z konce, jinak nic. Vyhodnocení: Rozhodně promařená filmová adaptace ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tím citátem na začátku to samozřejmě zkazili (spoiled it). Ani si nezajistili, aby to fungovalo na základní úrovni, a budou na nás zkoušet různé tríčky, pch. Nejvíc mě štvalo, jak nekonzistentní byla postava manželky. Asi se pokoušeli o komplexní, nepředvídatelnou ženu, ale výsledek působí prostě jenom jako nepodařený, nedotažený scénář. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo vo Wintone, Victoria, Austrália, v januári 2022 a skončilo v Južnej Austrálii v apríli 2022. (Arsenal83)
  • Dom vo filme musel byť prerobený, aby sa podobal skutočnému domu, ktorý sa nachádza neďaleko Westportu, Ontario, Kanada. Pôvodne sa plánovalo natáčať na skutočnom mieste neďaleko Westportu; avšak kvôli obmedzeniam hercov v plánovaní by to vyžadovalo natáčanie počas kanadskej zimy, čo nebolo vhodné pre dej filmu. V dôsledku toho sa produkčný tím rozhodol postaviť presnú repliku westportského domu v Austrálii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama