Reklama

Reklama

Trailer 3
Japonsko, (2023–2024), 10 h (Minutáž: 24 min)

Epizody(25)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (7)

Elerrina 

všechny recenze uživatele

I když toho o hraní moc nevím, nijak mi to nevadilo v tom, abych si Sunrakův průkopnický přístup k nejlepšímu z herních fantasy světů opravdu užila. Skvělá animace je samozřejmě základ a pokud se k ní přihodí ještě strašně sympatické postavy (fandit se tu dá opravdu úplně všem), zajímavý svět, příjemně odlehčená atmosféra a originálně uchopený děj, úspěch je zaručený. A pro toho roztomiloučkého bílého králíčka bych samozřejmě taky vraždila, o tom žádná. Asi jediné, co se dá vytknout je, že to mělo skončit dvacátým dílem, který dovršuje celý ten hezky vystavěný příběhový oblouk. V posledních epizodách se totiž zase jen nakousne několik dalších misí, na jejichž pokračování si budeme muset počkat. 90% ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl poněkud skeptický (přece jenom hrdina s permanentní ptačí maskou na hlavě není zrovna divácky vděčný), ale je to sympaťák a parta kolem něj přinejmenším z počátku neurážející. Plné hodnocení nedám jen proto, že v druhé půli seriálu dochází dech (zbytečný důraz na nepříliš zajímavé členy Sunrakovy party, repetitivnost). ()

Reklama

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Další full dive VR MMORPG anime. A jelikož je anime často porovnáváno či samo nepřímo odkazuje na SAO, tak ho na začátek porovnám i já. Zatímco úspěšné a zábavné SAO přišlo tehdy se zábavným příběhem a postavami a rozrazilo prakticky dveře všem dnešním isekai anime, SAO se více zaměřovalo na tehdejší animaci, stylové krátké souboje ale především příběh a celou logiku hry jako takové. A mezi jeho hlavní prvky patřila dávka dramatu. SLF jde po této cestě jen částečně. Na příběh dává také velký důraz, ale už to nebere tak vážně a dramaticky jako SAO. Naopak se zde člověk může setkat s velkým množstvím vtipů, vtipných scének, trapných momentů a mnoho dalšího. Souboje jsou zde koncipované na trochu delší časové úseky než 30 sekund a s povedenými dialogy a character developmentem jednotlivých postav to je jednoduše zábava. Samotný systém hry je také zajímavý, takže mě zajímá i příběh samotný a jak bude pokračovat další série. Herní logika i z hlediska hráče byla zpracována velice dobře a každý hráč MMORPG her nad tím musel asi doslova slintat. Ovšem anime má i svoje mouchy. Za nejzásadnější jsem asi považoval posledních 5 dílů, které mají tak blízko k fillerům, jak jen to jde. Problém je ten, že v předchozích epizodách se příběh točí kolem bosse ve hře a následujících pár dílů je téměř o ničem v porovnání s tempem zbytku anime. Také se v průběhu anime prakticky zasekne začínající romance linka dvou postav, která ke konci tedy spíše působí jako další filler? A některé momenty šly v příběhu vyřešit lépe. Navzdory tomu to byla velká zábava a určitě se těším na 2. sérii. Pokud máte rádi isekai, MMORPG-like anime a něco, co je napůl vážné a napůl odlehčené, tohle vás bude bavit. 7/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Vypůjčím si obvyklou hlášku ze SAO - není nic nudnější než sledovat jiného, jak hraje hry. Z tohoto prostého důvodu tomu nemůžu dát moc velké skóre, obzvláště když existuje něco jako "SAO", "Log Horizon" nebo "Tensei shitara slime..." a pak hlavně současně běžící "Solo Leveling". Tohle je slabší odvar, kdy hlavní hrdina, který obvkyle paří zabugované a neoblíbené VR hry, začne hrát opravdu populární a "vyladěnou" VR hru. Díky svým různým zkušenostem a využíváním různých mezer, tak začne stavět normální rozum ohledně hraní této hry na hlavu. Ano - je tohle anime svým způsobem poutavé, ale vzhledem k jeho fantasy zasazení, kdy se jim povedlo celkem vyladit prostředí a fantasy postavy (postavy v realitě stojí za prd - obzvláště ta holčina, která se snaží sblížit s hlavním hrdinou), a pak dále díky dobrodružnému prvku. Běžnému publiku místa s herníma mechanikama se mohou zdát nudné a brzdí tak trochu požitek z příběhu a pro hráče pak slouží pouze jako občasný obdiv toho, co se dá využít/zneužít. Po akční stránce to má také zajímavé grády, kdy animační stránka je dobře propracovaná a krásně to tak dokresluje. Bohužel otravným prvkem je snaha o komedii - tím nechci říct, že tu nejsou vtipná místa, kde se člověk opravdu pobaví, ale problém jsou ty parodická místa, který snižují určitou noblesu (především pak ono potitulkové mini). Celkem otravný je pak také neustále se opakují intro úvod, což jeden takový patvar, kteří někteří autoři anime nebo dokonce i mangy využívají a opravdu to není záživné to už po několikáté sledovat či číst. Po hudební stránce je to ucházející. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Anime s hernou tematikou je naozaj veľa a niekedy dokonca beží viac súbežne, príkladom je Ore dake Level Up na Ken. Shangri-La Frontier ma bavilo, ale nedokázalo sa to odlíšiť od veľkého množstva rovnakých počinov, aj keď možno sa snažilo najviac priblíž hráčom hier a vlastne toto anime to aj dokázalo. Lenže priblížiť neznamená, že to je to najlepšie pre bežného diváka. Áno tá herná atmosféra bola výborne vystihnutá, postupne sme si prechádzali rôzne herné mechaniky, vyrábali sme zbrane, PVE, PVP súboje boli na dennom poriadku, boli tu rôzny spojenci atď. Len tomu chýba napätie a strach, veľa nasledovníkov SAO prenieslo dobrodruhov do nového sveta a v ňom mohli zomrieť. Tu napätie a strach z toho, že by sa niečo stalo hrdinom tohto počinu neexistuje. Možno mohli skúsiť spraviť nejaký hybrid, že napríklad, by sa im automaticky vymazala postava, keď by umreli, to by sa mi páčilo, lebo strata postavy, je reálne bolestivá napríklad v Path of Exile v hardcore lige. Tak keď som sa o postavy vôbec nebál, zároveň som ani nevidel cieľ nášho hlavného hrdinu menom Sunraku, cieľ proste bol, len si zahrať nejakú inú ako trash hru a to bolo wau, že sa vlastne on hrá niečo iné, ale bohužiaľ mne to pripadalo absolútne normálne. Uvítal by som viac priestoru pre Rei Saiga, ona vlastne bola len taká fanúšička toho hlavného hrdinu a nič iné. Čo ma potešilo Sunraku, je doslova lepší bežný hráč, nie nejaký super OP (veľmi silný) hráč, alebo sa nezdalo ani to, že by jeho postava v hre bola nejaká super silná a všetko si musel krvopotne vybojovať. Profilovanie jeho spojencov bolo tiež dosť zaujímavé, mal spojencov čo mali každý svoj úplne iný cieľ a to si cením, že to takto bolo vymyslené a vyobrazené. Animačne tomu nie je čo vytknúť a tiež súbojovo, tie súboje sú presne také ako by som si predstavoval v podstate, v niečom čo si berie hlavný zdroj herný svet možno nejaké MMORPG hry a podobne. A ešte spomeniem, že tie iné hry kam chodil hlavný hrdina a dokonca tam robil veci, ktoré boli pre príbeh absolútne zbytočné ma nezaujímali a naopak táto hra, v ktorej bol bola zaujímavá, ALE niektoré veci mi nedávali zmysel, lebo neboli absolútne vysvetlené, proste sa niečo dialo a vo väčšine prípadov sa to hlavnému hrdinovi dialo úplne inak, ako bolo predpokladané, ale nepovedalo sa prečo, ale nad týmto nelámem palicu, ja dúfam, že to nejak vysvetlia, prečo práve on zažil tie špeciálne veci inak ako väčšina hráčov tej hry. ()

Reklama

Reklama