Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

H34D 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod musím zdejší nadšence schladit - tento film není reálný! Ukazuje těžce vykonstruovanou situaci v pochybném prostředí, která by ve skutečnosti nikdy nastat nemohla a každý, kdo pracuje ve školství by to určitě potvrdil. Ovšem, připouštím, že pakliže člověk na fiktivní pravidla přistoupí, film mu dokáže prezentovat šikanu velmi drsným a sugestivním způsobem, dobře vzbouzí negativní emoce bezmoci a opovržení a postará se o hutný divácký zážitek. Já ale nemohu úplně překousnout pár nelogičností a záhadnou proměnu charakteru hlavní postavy z pouliční mlátičky na morálního chlapce, pro kterého je škola vším... Celkově ta velká hra na efekt na mě nepůsobila víc než na lepších 6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Morálka. Hrdost. Statečnost. Ideály o kterých se snadno mluví, ale těžce naplňují. Je tu však jeden Rebel s příčinou, co čeká. Čeká, protože trpělivost přináší kromě růží s ostrými trny i volný ring a smysluplnou budoucnost.. Padesátá léta tomuto dramatu o relativitě zla náramně sekla, Håfström je Great Pretender.. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Působivý snímek, kde mě překvapovala laxnost učitelů, kteří zdejší situaci mezi žáky nechávali bez povšimnutí, proto nemůžu dát plný počet, stejně tak nemám rád, když je po většinu času hlavní postava v nesnázích. Plně souhlasím s komentářem uživatele heyda, který vlastně říká to samé, ale napsal to líp. :-) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný mravoučný film o postavení se zlu v okolí i v sobě samotném. "Společenskokritický" aspekt mě tady nijak nedojímal, na to to bylo příliš primitivně schématické. Je snadné vytvořit kulisu dokonalého pokrytectví a na tomto podkladě "nemilosrdně odhalovat" pokrytectví. Možná mám taky problém s tím, že se film snaží ukázat něco, co je už dávno očividné. Ale na to, že se jedná o maistreamovou záležitost, to bylo dobré. První půlhodinu jsem stále váhal, jestli se mám vůbec dodívat. Pak už mě to chytlo, jak si hrdina získával mé sympatie. Myslím, že by film byl o třídu lepší, kdyby se ze začátku blíže zabýval Erikovou minulostí. aby bylo na čem postavit jeho přerod. Na druhé straně oceňuji působivost, herectví i dokonalou klasickointernátní kulisu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není debil. Chová se přesně tak, jak by se choval rozumně uvažující člověk. Nenechá se sebou úplně vorat, zároveň se snaží plnit rozkazy a nařízení, aby prostě ten jeden školní rok dotáhl do úspěšného konce, navzdory veřejně tolerované šikaně. Ale čeho je moc, toho je příliš a všechno tak spěje ke konečné tragédii, která vás pak překvapí především tím, že k ní nedojde! Parádní švédský kousek, který jsem celý prožil ze zatnutými pěstmi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • V čase 09:06 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)
  • Po finální scéně potyčky požádal herec Fredrik af Trampe (von Schenken), aby mu udělali Polaroidem fotku jeho zkrvavené tváře. Poté ji věnoval své matce, která si ji dala na svůj noční stolek. (Tygrys)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama