Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ze Švédska. Tento slasher není sice originální a jede na zajeté šabloně a diváka nemůže ničím překvapit, co se týče identity a motivace záporáka i vývoje vztahů mezi postavami. Ale vůbec to nevadí. Švédi servírují zábavný a kreativně natočený komediální slasher u kterého se bude divák dobře bavit. Je to příjemná jednohubka s dobrou chemii mezi postavami, s drsnými a nekompromisními vraždami u kterých překvapí velká porce krve. Švédi se zde pěkně vyřádili a rád bych tento film doporučil každému, kdo má rád slashery a hledá na večer nějaký odlehčenější horor. 7/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Utahaný, stokrát viděný slasher, který v první půli baví vtipným střihem a předzvěstí masakru, ale v té druhé se kompletně odkope ve své bezradnosti. Zejména poslední dvacetiminutovka vypadá jako něco, co už chtěli mít všichni za sebou (ale nikdo nevěděl, co tam vlastně nacpat). Jinak solidní majstrštryk s postavami. V mnoha jiných filmech je nesnášíte buď proto, že jsou svině (což je dobře), nebo proto, že jsou mizerně napsané (což je špatně). Tady máme mizerně napsané kretény a je bolestivě nesnesitelné jejich klišé zmrdství pozorovat. Škoda. Na poli pseudožánru "vybíjíme korporátní xindl" se už urodily lepší kousky. Druhá hvězda za viselce v ohňostroji a něco málo dalších vizuálních blbůstek. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Fajn švédský slasher s nádechem komedie, který poměrně kvalitně zaháčkuje. Výtečná atmosféra, místy až k severským detektivkám. Přitom se člověk ale zasměje. Vrah sice lehce uhodnutelný, přesto jeho kreativita bavila a co cením, občas dostal na frak. Finále trochu jiné, než mají ostatní podobně laděné filmy, což vlastně je super. Za mě spokojenost. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že Vřískot řadím, a to zejména Cravenovu jedničku, a pak ty dva nový filmy k tomu lepšímu, co za louží v záplavě sraček v tomhle subžánru vzniklo. Seminář je ovšem hodně dobrej. Zajedno mám rád, když i strůjce teroru dostává zabrat. Když tam oběti nejančej, a nenabíhaj si na zbraně. Tady je slušná skupina uvěřitelnej jedinců, který ovšem kůži lacino nedaj.. Přiznám, že s evropskejma slasherama mám ne příliš dobrou zkušenost, ale tenhle mě kurva bavil. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní budoucí stavba obchodního domu ve švédském zapadákově je terčem velké kritiky. Při té příležitosti se v rámci semináře na daném místě sejdou všichni ti, co za projektem stáli. A začnou se dít věci. Nejdříve totiž na povrch vyjdou obvinění z korupce. Poté se objeví tajemný zabiják v legrační masce, který začne pracovníky likvidovat. Největší devízou tohoto nordického slasheru jsou početné vraždy na rozličné způsoby. První zabití je ještě krotké, další už mají brutálnější rozměr. Režie se tímto vysekává z průměru, jelikož vztahy pracovníků zajímavě nepůsobí. Z herecké osádky je nejznámější Katia Winter. Nikdo moc sympatií nepobral, takže jejich likvidace je pro diváka hnacím motorem. Odhadnout identitu maskovaného zabijáka není až tak snadné. Je třeba dávat bedlivý pozor, o koho se bude jednat, k odmaskování totiž nedojde. Pomalejší rozjezd také ne každý uvítá. Patrik Eklund si dával záležet, aby do subžánru vnesl nějaké ty novátorské prvky. Podařilo se mu vyhrát si s prostředím, zabiják má parodický rozměr, ale ani trochu netouží být pro legraci, načasování vražd působí svěže a z řad pracovníků se nenadále vyklube psychopat. Slasher evropského stylu docela zabodoval. 7/10 ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama