Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (130)

Emílio 

všechny recenze uživatele

Woke story z feudálneho Janponska (...i ti šikovní Žaponci se silami jsou již na konci). Natočené je to pekne, ale presne v polovici tomu došiel dych a finále to rozhodne nijak nevylepšilo. Zďaleka to nie je taká pecka, ako by sa podľa súčasného hodnotenia (89%) mohlo zdať, ale vonku pršalo a tak som to dal. Za slabú druhú polovicu a finále je to tak 50%. (1.séria) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál poteší a aj prekvapí hlavne pestrou nápaditou animáciou, v tomto to je priam excelentné. Samozrejme v rámci námetu o samurajoch sa tu nevyhneme gejzírom krvi a lá Kill Bill (na ktorý tu je v jednej scénky aj odkaz) a ďalším brutálnym a nechutným scénam, ktoré v dnešnej "tvorivej" dobe dominujú ale u mňa až tak nebodujú, skôr ma to už riadne otravuje. Ináč dejovo to celkom berie, púta. /80%/ ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlá a zajímavě pojatá epická sága, která se nás vší silou snaží přesvědčit, že mezi šílenou umanutou krávou a Terminátorem není až zas takový rozdíl. Skoro všechny postavy jsou podivně odpudivé a většinou vykreslené ve stylu "hnusným lidem se dějí hnusné věci" (pochopitelně s vyjímkou invalidů, ti jediní jsou v pohodě a hlavně morálním vzorem pro ostatní). Děj, soustavně zmateně oscilující mezi věrně krutým historickým vyobrazením reality a pohádkami ovčí babičky, taky moc nepomáhá. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a co se týče akce bravurní podívaná, jenž vyždímala žánr revenge až na dřeň a která se nechala volně inspirovat staršími filmy Clinta Eastwooda (viz rozhovor s tvůrci). Nicméně dvě hvězdičky strhávám zato, že hlavní hrdina má vagínu, absenci Křováků a Eskymáků (multikulturní Netflix si to měl ohlídat) a neuspokojivý závěr. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Modrooký samuraj je originální seriálové zjevení roku 2023. Zpočátku jsem si myslel, že budu sledovat poměrně „čistokrevného“ hrdinu, avšak příběh mě trochu vyvedl z omylu. Náš hlavní hrdina jde totiž za pomstou, která je aktuálním cílem jeho života a udělá pro ni cokoliv. Po prvních epizodách se zdálo, že půjde o vcelku zajímavý příběh, který nabídne přiměřenou dávku akce, zajímavé příběhové oblouky několika postav a možná i pár zvratů, a to se i stalo, avšak do příběhu nakonec vstoupily i další nečekané prvky. Vypíchl bych čtvrtou epizodu, kde došlo k něčemu, co jsem od hlavního hrdiny opravdu neočekával a znovu mi to ukázalo, že tento seriál není o klasickém hrdinovi, to, co mě však dostalo na této epizodě nejvíc byl samotný závěr, kdy jsem absolutně nemohl uvěřit tomu, jak situace vyplynula, a že onen čin hrdiny byl vlastně zbytečný. Na tuto epizodu navázal další úžasný díl, který ukázal mnohem více z minulosti samuraje a ohromně pomohl vžít se hlouběji do jeho pocitů. Samotný závěr je dobrý, avšak bych klidně uvítal i uzavřenější konec pro první sérii. Neodpustím si také nezmínit „odhalující scény pro starší publikum“, kterých tu bylo z mého pohledu moc a připadalo mi, že se tím jen snaží nalákat určitý typ diváků, kdyby v seriálu ponechali pouze minimum těchto scén, které mají v příběhu nějaký smysl, což je například scéna z konce první epizody, tak by to podle mě bylo přijatelnější. Samotné boje jsou slušně zpracované a animace jako taková vypadá dobře, ale zároveň nějak výrazně nevybočuje. Nejlepší epizody z první řady jsou zaručeně čtvrtá a pátá. Příběh tohoto seriálu se každopádně postupně skvěle skládá dohromady, tak jako zbraň samuraje a já si jeho sledování užil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama