Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (130)

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Tento povedený animovaný seriál jistě překvapí každého, kdo se s ním setká. Nabízí zajímavý a poutavý příběh, skvělé animace, kvalitní dabing a fascinující prostředí japonských dějin. Jediným prvkem, který mě odrazuje od přidělení plných 5 hvězdiček, jsou některé filler epizody a scény, kde teče krev víc, než se nalije piva v českých hospodách. Tato krveprolití působí občas až příliš a připomíná atmosféru filmu Kill Bill, což je zároveň škoda. Začátek seriálu byl brilantní, avšak některé pasáže později mohly být kvalitnější. Navzdory tomu seriál udržel vysokou úroveň a skončil poutavým zakončením, aniž by zapomněl naznačit možnosti druhé řady, která již byla potvrzena. Těšíme se, co nám tvůrci přinesou dál a jakým směrem se bude vyvíjet příběh Mizu. |8/10| ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na to,ze to je Netflix, je to zabavne. Pravda je tam dost "zapadackych" klišé, ale v tom je vlastne cela podstata modrookeho samuraje. Takovy podobny kombo jako americky shaolin. Animacne moc hezke, odvypravene taky pekne, ale nicim vyznamnym to vlastne neprekvapi. Prijemna oddechovka u ktere Anglictina projednou ani nevadi, aspon neni potreba porad pouzivat sharingan na titulky z Japonstiny ()

Reklama

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá dokonalost.  Tenhle animák se bezchybně strefuje do mých chutí. Velmi dobře propracovaná hlavní postava s uvěřitelným a uspokojivým vývojem, sympatické vedlejší postavy které seriálu dodávají hloubku a emoce, které by bylo jinak velmi těžké prozkoumat a ani poněkud monotónní záporáci příběhu moc neubírají. To celé zkombinované s naprosto skvělým soundtrackem a kvalitní animací dává dohromady pro mě jedinečný zážitek a jeden z nejlepších seriálů posledních let. Pro ještě lepší zážitek doporučuji japonský dabing, dodá to celému seriálu větší autentičnost, i přesto že se jedná o západní tvorbu. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a co se týče akce bravurní podívaná, jenž vyždímala žánr revenge až na dřeň a která se nechala volně inspirovat staršími filmy Clinta Eastwooda (viz rozhovor s tvůrci). Nicméně dvě hvězdičky strhávám zato, že hlavní hrdina má vagínu, absenci Křováků a Eskymáků (multikulturní Netflix si to měl ohlídat) a neuspokojivý závěr. ()

Loksian 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál přišel jako blesk z čistého nebe. Ještě před týdnem jsem nevěděl, že Blue Eye Samurai vůbec existuje a nyní se řadí mezi jedno z mých oblíbených animovaných děl. Vizuálně není co vytknout, hudebně také. Postavy dostávají solidní dávku prostoru a hloubky. Detailně se zde řeší téma cti, pomsty a zrady. V brutálním a surovém podání jde o nevšední podívanou, u které není čas se nudit. Jednu jedinou výtku mám na "plot armor", neboli extrémní posílení hlavní postavy, které z něj dělá nesmrtelnou mašinu na zabíjení, kterou nezastávají sebevětší zranění. Chtělo by to ale víc Ringa. 9,5/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama