Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (130)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi svěží a příjemná podívaná, po velmi dlouhé době! Sice se příběh nevyhl mnoha drobných chybám a přešlapům (“nesmrtelní hrdinové” jen v určitých situacích atd.), ale jinak má tato série rozhodně co říct a doufám, že se dočkáme pokračování. Animace je úchvatná a především zasněžené Japonsko vykouzlilo i předVánoční náladu. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ľudia sa nechajú rýchlo uhranúť niečim ľahko nadpriemerným a potom už strácajú reálne kritické okuliare. Ja chápem, že je to stále anime, takže by som mu mal viac odpustiť. Ale stále sa to v niektorých chvíľach tvári superrealisticky, zatiaľ čo v hneď ďalšom dieli neviem, či nesledujem nejaké výplachové Shonen jump anime. Prvých päť dielov som nadšený sedel a vychutnával si jedno z najlepších anime posledných rokov. S najlepším zobrazením japonskej kultúry hádam od seriálu Šogún. Je jasné, že to urobili Amíci, lebo Japonci by takto otvorene svoj hlboko zakorenený rasizmus, sexizmus a šovinizmus, ktorý je na míle horší ako čokoľvek na západe, nikdy nezobrazili. Hovoril som si, že by som ocenil, keby niekto takto natočil remake Mulan... No a potom prišiel šiesty diel. Ktorý presunul seriál niekam na dno céčkovej akcie. Trikrát rozpárané brucho behom 5 dní, zlámané kosti, prepichnutý členok, ale tancujeme, ako keby nebolo zajtrajška. Seriál sa z tejto facky iba ťažko dostáva v siedmom diely, ale v ôsmom si to zasa úplne rozbije. Akože, ja chápem, že chceli zobraziť hlavnú hrdinku ako túto nie čiernobielu postavu s vlastnými nedostatkami a problémami. Ale to neznamená, že musí byť hlavná hrdinka idiot. Vôbec, inkonzistencia chovania hlavných postav dosť lezie na nervy. A to všetko celkovo je škoda, pretože, hoci tento štýl animácie úplne nemám rád, je to urobené veľmi slušne. Plus sa konečne niekto nebál urobiť niečo skutočne pre dospelých s kopou krve, násilia, sexu a nahoty. Vôbec, ale vôbec netuším, ako chcú pokračovať v druhej sérii. Môže to byť epické, alebo totálny klinec do rakve. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál poteší a aj prekvapí hlavne pestrou nápaditou animáciou, v tomto to je priam excelentné. Samozrejme v rámci námetu o samurajoch sa tu nevyhneme gejzírom krvi a lá Kill Bill (na ktorý tu je v jednej scénky aj odkaz) a ďalším brutálnym a nechutným scénam, ktoré v dnešnej "tvorivej" dobe dominujú ale u mňa až tak nebodujú, skôr ma to už riadne otravuje. Ináč dejovo to celkom berie, púta. /80%/ ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Woke story z feudálneho Janponska (...i ti šikovní Žaponci se silami jsou již na konci). Natočené je to pekne, ale presne v polovici tomu došiel dych a finále to rozhodne nijak nevylepšilo. Zďaleka to nie je taká pecka, ako by sa podľa súčasného hodnotenia (89%) mohlo zdať, ale vonku pršalo a tak som to dal. Za slabú druhú polovicu a finále je to tak 50%. (1.séria) ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a co se týče akce bravurní podívaná, jenž vyždímala žánr revenge až na dřeň a která se nechala volně inspirovat staršími filmy Clinta Eastwooda (viz rozhovor s tvůrci). Nicméně dvě hvězdičky strhávám zato, že hlavní hrdina má vagínu, absenci Křováků a Eskymáků (multikulturní Netflix si to měl ohlídat) a neuspokojivý závěr. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno