Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah se snaží napravit svou vinu a vrátit zrak krásné mladé zpěvačce. (tribican)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Polux 

všechny recenze uživatele

4/10 | Na úvod si ujasníme několik věcí. Za prvé původní film je nezpochybnitelná žánrová klasika a pokoušet se jej jakkoliv "vylepšit" remakem, byť z rukou samotného autora, je předem prohraný boj, neb jej už nelze natočit lépe. Za druhé Emmanuel je herecké dřevo s charismatem v záporných hodnotách a všechny její dosavadní pokusy o polohu "silné ženské hrdinky" skončily zoufale nebo přímo tragicky. Za třetí zakladatel a současně mistr podžánru heroic bloodshed natočil opravdu kvalitní film naposledy před patnácti lety a doba jeho největší slávy skončila ještě o dekádu dříve. | Tohle všechno jsou polehčující okolnosti k tomu, abych na předělávku nahlížel jen jako na laciné akční béčko, kterých se na streamu objevuje každý měsíc spousty. Ale ani za takovýchto podmínek to bohužel není žádná hitparáda. Příběhová linka se vydává úplně odlišnou cestou a vyjma povinných atributů (osamělý čistič, spravedlivý policajt, nešťastnou náhodou osleplá zpěvačka, mexican standoff, trademarkoví opeřenci, střelba obouruč a závěrečný showdown v kostele při svíčkách, spršce kulek a kalužích krve, atd.) to s předlohou nemá společného vůbec nic od vzájemné chemie postav, přes jejich vztahy až po dramatický/emocionální konflikt mezi nimi. Což bohužel platí i po stránce všeho ostatního. | Akce jednak není mnoho a jednak je natočena naprosto rutinně stran choreografie, audiovizuálního pojetí i řemeslného zpracování (digitální střelba, průstřely překážek a krvavá zranění jsou v současnosti běžná praxe, viz Wick, ale tady je to provedeno tak zjevně, že to nelze přehlédnout), přičemž některé scény vyznívají vyloženě směšně (gymnastický prostocvik ve slow-mo na konci je top:-) a střelba skokem plavmo byla naposledy cool v Maxovi Payneovi 3), zatímco jiné jsou přítomny jen kvůli změně genderu hlavní postavy (mano a mano bitka mezi námi děvčaty s účastí Wooovy ratolesti). | Především je to ale neúměrné zdlouhavé (přepálená stopáž a vycházkové tempo je smrtící kombinace), plné nudné dialogové vaty, spojené s vysvětlováním překombinovaného podrazu, nepřesvědčivých hereckých výkonů (Emmanuel trousí perly typu "neposílej kluky dělat práci pro holky" a herecky i fyzicky je marná jako vždy, Worthington zaujme jen svým bizarním přízvukem a Sy je vedle Emmanuel nucen působit jako neschopný loser), patetických výjevů (Beltrami s upištěnými osudovými chorály se překonává:-)), zpomalovaček na místech, na kterých filmu nijak nepomáhají a jako bonus zakončené jak jinak než happy endem pro všechny zúčastněné na té správné straně. Zkrátka král (Woo) je mrtev, ať žije král (Chow). Killer už to má za sebou, teď už zbývá zprznit jen Hard Boiled:-(. | PeZet ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Pokud Vážení přistoupíte k této látce od počátku jako k parodii na Brutální Nikitu, pak tomuto braku odpustíte naivňoučký námět, hloupoučké souboje a béčkově stupidní scénář. Je to prostě úsměvný večerní brainwashing po např. celodenním výsmahu mozku na lhotské nudapláži. Ovšem mocně mě potěšilo, že amíci konečně pochopili, že proměna  kostelů na starbucksy je bohulibější než biblické žvatlání před večeří a také ohromující poznatek, že bánbů má rád Guinese jak hned z počátku věrohodně Worthington osvětlí. Jen mi vrtá hlavou kam chodí Zloduch s pískem po deseti kouscích ?!?!? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď nedokážeš poriadne vykradnúť ani sám seba, tak tam hodíš femina hrdinku, ktorá herecky naozaj môže robiť len slúžku Daenerys, už z plagátu je vidieť, že namiesto pomstiteľky by mala robiť bičistku v nejakom salóne, potažmo bordeli. I vlasy by si mohla nechať narásť, bo je to tak nepristane a o chvíľu ju porastom predbehne i ten Omar Sy. Snáď si zarobila aspoň na tie nalepovacie. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli hraje taková třasořitka, ale má tu výhodu, že její zásobníky jsou prakticky nekonečné a nelze se do ní trefit, ani ji přeprat. Protivníci tohle info nemají a tak se marně snaží ji zprovodit ze světa. Když pomineme tu a tam nějakou absurdní akci, tak zbylých 95% stopáže dost nudí, bo vlastně chybí děj, progres a mi taky sebemenší zájem o sterilní hlavní hrdiny a jak to s nimi dopadne. Nepomáhají tomu ani otravné zpomalené rádobynoir záběry. No, celé nic moc stejně jako casting. ↘️ 33% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to zcela dle očekávání a sice jako průměrná akční spotřebka pro stream, kterou takhle mohl natočit kdejaký no name řemeslník, a která by právem totálně prošuměla, pokud by se pod ni nepodepsal John Woo. Legendární režisér tak uzavírá trojici svých návratových akčňáků třetím jasným důkazem v řadě, že na tomhle poli už bohužel nemá co zajímavého nabídnout. Od ohraného scénáře s přiblbými dialogy a přepálenou stopáží, přes absenci výraznějšího režijního stylu, až po mimózní casting a pár až směšných momentů, je to marná záležitost a to ani nemusím porovnávat s originálem, který i po čtvrtstoletí zůstává mistrovským dílem a neskutečnou filmařskou, emocionální i doslovnou palbou. ()

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama