Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +obsazení, atmosféra -standartní děj a hlavně závěr/// No pobavil jsem se nad tímto filmem. Je parádní jak jde spousta známích tváří pod kytičky. Tedy v té době ještě tak moc známé nebyly. Ale čím je film starší (a že je to na něm poznat), tak tím více získává. Schválně kde herci budou za dalších 10 let.../// Celkem 66%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

mzslím si že Městská legenda je vedle Cravenova Vřískotu nejlepší vyvražďovačkou devadesátých let. má sympatické herce a úvod je velmi povedený. Pak se najde par vtípků (Englund v roli učitele, zabití té gotické nymfičky). Pak vše sklouzne ke stereotypu a obvyklému sekání do všeho živého s nádechem detektivky. Škoda. A vrah v té příšerné zimní bundě mi svým debilní pojetím připomněl bohužel neumětelské rybáře z Vím co jsi dělal minulé léto. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Klasické a klišovité.SPOILER, ako napríklad blondýna, ktorá vo výťahu miesto prízemia stlačí gombík o poschodie vyššie, aby utiekla pred vraždiacim maniakom a tak si sama zmarí možný únik, alebo mladý muž, ktorý je napadnutý počas riadenia auta a kým vrah zápasí s jeho priateľkou- on šoféruje ďalej, miesto aby zastavil auto a oboch zachránil...SPOILER Napriek všetkým nelogičnostiam mám pre tento druh hororu nejakú nepochopiteľnú slabosť a tak hodnotím aspoň priemerne, musím tiež podotknúť, že už som videla o mnoho horšie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Toporná teenagerská vyvražďovačka zklamala nudnými postavami, ohraným příběhem (který sice měl své zdařilé momenty, no odhalení trapného zabijáka k nim nepatřilo), a bohužel i provařenými vraždami. To poslední byl nejspíš i záměr (kopírování všeobecně známých "městských legend"), ovšem slabá režie je nezvládala netuctově p(r)odat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejen 80. léta, ale i 90. dokázala vyprodukovat zábavné slashery, které jako příjemná oddechovka plná mrtvol fungují. A ve srovnání s mizerií posledních let si jeden uvědomí, jak jsou nakonec dobré. Městské legendy si vyprávějí lidé už pěkně dlouho, a tak jako náměty pro film by mohly být základem rozsáhlé série. A proto než sednete do auta, zkontrolujte zadní sedadlo, než sednete k někomu do auta, nezapomeňte si připravit pepřák a pokud způsobíte neštěstí, připravte se raději na možnou pomstu. Samozřejmě gore se příliš nepředvedlo, byť sekyra je pro něj jako stvořená. A byl jsem zvědav na vnitřnosti....skalpel po ruce byl... Zábavné je hovadské chování postav, co si vždy nakonec naběhnou, a za odměnu za to zaplatí. A nejvtipnější byla mikrovlnka. Po letech jsem hodnocení zvedl o hvězdu, páč jsem byl spokojený. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)

Reklama

Reklama