Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám veľmi príjemné, nostalgické spomienky, na dobu, keď na VHSkách kraľoval Vreskot a ostatné slashery, inšpirované jeho úspechom, a Temná Legenda sa v konkurencii nijako nestratila. Takže po rokoch som si dal repete, a stále som sa kráľovsky bavil, a vychutnával si každú minútu. Film sa odohráva v atmosferickom prostredí starej školy, občas pekne prebleskne i nejaká ta búrka, vrátane tej atmosferickej záverečnej, hlavný zabiják má výbornú masku a ako vražednú zbraň väčšinou používa klasickú sekeru, čo je krásna pocta klasickým slasherom. Geniálna je i hudba Christophera Younga, hlavná hrdinka je kočka, ostatné postavy sympatické a zábavné, príbeh skvelý, pekne tu funguje i napätie a všadeprítomná atmosféra, finále je vygradované a rozuzlenie výborné, vrátane klasického záveru. Pre mńa klasika, ku ktorej sa vždy rád vrátim. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

15 % --- [DVD], [TV] --- Neuvěřitelná slátanina prošpikovaná celou řadou logických nedostatků (teď z hlavy si vybavím třeba situaci, když je spolubydlící hlavní hrdinky vrahem uškrcena, přičemž se docela divoce brání. Vrah jí potom jen jakoby navíc přeřízne žíly na zápěstích. Druhý den policistka, která celou věc vyšetřuje konstatuje, že to byla sebevražda, neboť se nenašly žádné známky násilí!!! Takových podobných je tam fakt dost). ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že vrahovi všetko klaplo na sto percent, ešte aj to, čo nemal pod kontrolou. Ďalej nechápem, ako mohli Natalie a Paul odísť od pani Reese, a ani s ňou nepočkať na záchranku ... halooo, však bola postrelená. A v neposlednom rade, od zajtra kontrolujem v aute zadné sedačky ... keby náhodou. 2,5* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, ale trochu nadhodnotím protože mě film opravdu bavil. Hlavní postavy sympatické a přiznávám se bez mučení, že kdo je vrah pro mě byla docela záhada až do scény u benzínky kdy mi to konečně došlo (mezitím jsem váhal mezi dvěma adepty) . Vraždění podle urbanových legend se mi líbilo a musí se uznat, že postava killera se opravdu snažila zlikvidovat všechny včetně chudáka namol opilého psa. Proč píšu postava? Protože jsem váhal mezi klukem a holkou. Tak co myslíte vy? Kdopak bude vraždit? :-) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

mzslím si že Městská legenda je vedle Cravenova Vřískotu nejlepší vyvražďovačkou devadesátých let. má sympatické herce a úvod je velmi povedený. Pak se najde par vtípků (Englund v roli učitele, zabití té gotické nymfičky). Pak vše sklouzne ke stereotypu a obvyklému sekání do všeho živého s nádechem detektivky. Škoda. A vrah v té příšerné zimní bundě mi svým debilní pojetím připomněl bohužel neumětelské rybáře z Vím co jsi dělal minulé léto. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama