Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený film o malom priekupníkovi drog, ktorý sa dokázal prepracovať až na narkobaróna. Deppovi takéto postavy padnú ako uliate, opäť zahral perfektne, podobne ako v Strach a hnus v Las Vegas. Bavila ma každá minúta filmu, a že to nie je vôbec krátky film :). Vo filme je mnoho silných, emotívnych momentov, čo som teda vôbec nečakal, ale bolo to príjemné prekvapenie. Rozhodne tento snímok patrí k filmom s veľkou výpovednou hodnotou a ešte sa aj človek pri ňom dokáže zabaviť a miestami aj emotívne naladiť. Maximálna spokojnosť. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, hrál v tom Johnny. Ano bylo to z období, které mám rád a ano, byl to typ filmu který mám rád. Přesto mi to ale nějak nesedlo a přiznávám bez mučení, poslední půlhodinu jsem už vyloženě prozíval. Jestli si někdo myslí, že tohle je něco jako starší brácha Nebeského gaunera, tak se mejlí jak ta jedle. Sice se to časově kryje, ale tady spíše než nervy deroucí kšefty s narkomafií nebo napínavé pašování drog do USA sledujeme rodinné poměry  a vztahy hlavního hrdiny jak se svými rodiči, tak se svými dívkami.  Ono to tak nudné není jak to nudně vypadá napsané, ale přesto jsem od filmu očekával mnohem více akce. A i když chápu, že se tvůrci snažili Johnnyho stylizovat do podoby skutečné postavy podle níž byl film točen, v těch hárech vypadal děsně. A to i s vědomím, že mu jindy delší vlas v jiných rolích slušel. Co musím uznat je práce s jakou si tvůrci vyhráli s reáliemi. Film vlastně mapuje dobu od začátku šedesátek do milénia. Tomu bylo třeba přizpůsobit vše a vy skutečně máte dojem, že jste v té každé konkrétní době. Kdybych si á mohl vybrat, tak bych asi chtěl okusit tu Kalifornii roku 1968... Dům na pobřeží, venku svoboda a pláže plné zhulených a všemu svolných kočiček... V kontrastu s naším rokem 1968 se to jeví jako ráj... Oproti jiným filmům, které svým pojetím téměř glorifikují slavné gangstery a vrahy, tento měl v závěru poselství jasné. Drogy nakonec poserou život. Dokonale a je jedno jestli je prodáváte, nebo berete.  Takže dávám pod podlážku kufru jeden pytel trávy a dva pytle kokainu. * * * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější asi ta aura toho, že samotnej režisér se pár měsíců po premiéře předávkoval kokainem a umřel. Jinak nic moc. Příběh je vyprávěnej strašně zkratkovitě a zmateně a pořád se tam objevujou nový a nový postavy, aby bez vysvětlení zase někam zmizely. Hodně postav se mi navíc pletlo mezi sebou. Od chvíle, co se film dostal někam do roku 1980, jsem se v tom už úplně ztratil. Konec o tom, jak se hlavní postava jakoby napraví a chce se starat o dceru a píše nějaký dojemný dopisy otci, mě už vyloženě nudil. Feťácký filmy mám jinak docela rád, ale tohle mě nebavilo. Od filmu, co má 83%, jsem čekal rozhodně víc. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Aby se Johnny Depp dobře připravil na roli George Junga, navštívil skutečného Junga ve vězení. (HappySmile)
  • Ray Liotta (Fred Jung), který ztvárnil otce George Junga (Johnny Depp), je ve skutečnosti jen o osm let starší než Depp. Rachel Griffiths, která hraje Jungovu matku, je dokonce o pět let mladší než Depp. (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama